Känslor och jakt på argument (fas 2)

Allt eftersom rekryterarens intresse för Jennie ökar så blir det uppenbart att en potentiell förfrågan om att flytta till Basel kommer närmare. Detta ökar fokuset och allvaret i frågan för familjen och vi behöver söka argument och förbereda ett beslut så man är förberedd om/när ett erbjudande kommer.

För ett drygt år sedan var vi i en liknande situation då vi inväntade ett konkret erbjudande inför en flytt till USA som slutligen gick om intet. Då som nu handlar det om att mentalt ha förberett sej med behov och villkor för att vara så förberedd som möjligt när erbjudandet kommer för att då ha kort väg till beslut för att inte blir stående obeslutsam.

Med det sagt kan man konstatera tre saker:

  • Vi har en tydlig ambition att försöka komma iväg på detta potentiella utlandsäventyr.
  • Flytt till ett annat land med ett engelska-skilt huvudspråk är en rejäl utmaning och ett riktigt stort beslut att ta.
  • Det är utomordentligt svårt att få tag på fakta och förutsättningar inför en eventuell flytt till Basel. Rekryteraren kan dock delge en del av innehållet i de paketlösningar den nya arbetsgivaren brukar erbjuda.

Insikten om ett kommande Baselerbjudande växer sej allt starkare dag för dag; dock med viss dimridå genererad av rekryteraren. Det var omöjligt att exakt förstå status och hur nära det var ett erbjudande.

Parallellt med detta skeende pågår vardagen som vanligt. Jennie är hemma föräldraledig med L och tar hand om LG och hennes alla aktiviteter medan jag jobbar min sista månad på Västtrafik. En månad med en hel del övertid och frånvaro från hemmet. Några få vänner har fick veta vad som var på gång men i huvudsak höll vi masken och använde vita lögner vid behov.

Även känslomässigt var detta en accelererande period. Ju mer reellt erbjudandet kändes desto mer påtagligt kom ju beslutet och därmed även de tillhörande känslorna. Främst handlar det om två motsatta känslor: äventyrslust respektive oro för det okända. ”Man vet ju vad man har, men inte vad man får”.

Hur skall det gå för LG i en internationell miljö där hon inte behärskar språket? Jag är lite rädd för ensamhet; hur kommer jag klara föräldraledighet i nytt land med nytt språk? Kommer jag lyckas få tag på ett jobb i Basel? Hur länge kan jag vara borta utan att förlora status och image inför återkomst till arbetsmarknaden här hemma?

Samtidigt är en av de främsta drivkrafterna, jämte Jennies utmaning, att ge barnen erfarenheter av utlandsliv och språk!

Det är som om allt detta, det funktionella och emotionella, rekryteringsprocessen och vardagen utgör en avgränsad bana som sakta men säkert leder oss emot beslutet att flytta. Det är känslan av att allt vi gör, allt vi pratar om och allt vi tänker på leder oss allt närmare Basel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s