Ett skarpt erbjudande (fas 3)

Så bjuds Jennie in till slutintervju i Basel, en intervju som går bra och efter en utdragen och omsorgsfull rekryteringsprocess får vi äntligen ett konkret erbjudande att ta ställning till. Erbjudandet är ett helt paket (lön, bonus, flyttbidrag, en sign-on-peng, bidrag till skola och till vuxenundervisning i Tyska och en coach för att hjälpa mej ut i Schweiziska arbetslivet etc) men betänketiden är mindre än en vecka och Schweiz är ett land med nya förutsättningar vad gäller skatt och kostnader för försäkringar, skola etc.

Trots att vi försökt förbereda oss så känns det nu som vi har obehagligt få fakta till grund när detta stora beslut nu skall fattas. Att flytta hela familjen till ett nytt land och ett okänt språk är ett av de största besluten vi kommer fatta. Nu har vi tagit oss fram via den avgränsade banan till en kant och är på plats för att hoppa. Men innan hoppet, ut i det mycket mindre kända kan bli av måste vi försäkra oss om åtminstone ett par hygienförutsättningar: Finns det förutsättningar att trivas i Basel? Kan vi klara oss på Jennies lön ensamt? Så vi bokar en resa till Basel.

Det kan ju låta som vi agerar förnuftigt och genomtänkt här, men känslan i detta läge kan beskrivas som någonstans mellan rejäl svindel och mild panik.

Tanken är ju att vi initialt skall leva på Jennies lön medan jag är hemma med L och stödjer LGs inledande tid på ny skola. Men hur skall man tänka på ekonomi? Skall man förvänta sej att kunna lägga undan pengar samtidigt som man är på detta äventyr eller skall man tillskriva erfarenheterna så stort värde att man inledningsvis kan tänka sej ett lite enklare liv än det vi lever i Sverige idag?

Resan till Basel blev en långweekend och inkluderade även måndagen. Vi skulle träffa min jobbcoach, besöka tre skolor, träffa en revisor och titta på lite potentiella bostadsområden. Och det bästa av allt: Vi skulle inte behöva bestämma oss förrän efter vi kom hem.

Annonser

En reaktion på ”Ett skarpt erbjudande (fas 3)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s