Beslut och förvirring (fas 4)

Efter vår fina helg i Basel var det obönhörligt dags. Den markerade banan hade nu tagit oss fram till just den platsen där beslut skall fattas. Fakta i den mån det finns är inhämtat och känslor är inventerade och diskuterade. Man hade hoppats att detta stora beslut för alla i familjen skulle kunna baseras i huvudsak på fakta, men så är det ju tyvärr inte. Men vi har ju säkrat de hygienfaktorer som vi tidigare sökt (tillräcklig ekonomi för att klara oss endast  på Jennies lön, hjälp för mej att ta mej ut på arbetsmarknaden, en bra skola till LG och ett par saker till).

Då står familjen där på randen till det okända. Det där okända som vi sökt. Och sagt att vi har sökt. Äventyret. Ändå tvekar vi nu. Tvekar för det okända och på det sätt som det självklart står i kontrast till det kända. Men om vi inte tar chansen nu när allt känns så väl förberett så kan vi aldrig mer säga att vi söker denna typ av äventyr.

Det är givetvis spännande att försöka penetrera och analysera hur denna typ av livsbeslut fattas men det är svårt att återge hur det gick till. Kanske är det lite som hur en fågelsvärm rör sej: ingen styr organismen, ändå fattar den smarta och för kollektivet rationella beslut med kort varsel. Kanske vägde vi noggrant för och nackdelar allihop. Möjligen kommer vi inte så mycket närmare själva beslutsfattandet än så. När vi summerar intrycken är vi överens: Jag, Jennie och LG. Vi vill ta oss an äventyret!

Utöver en möjlighet till självförverkligande och jobberfarenhet för Jennie är en av våra viktigaste drivkrafter att vi vill ge något till våra barn: internationella erfarenheter och språk.

En av konsekvenserna av detta stora beslut är att det blir många fler beslut att fatta. Och här och nu gäller det att prioritera de som är viktigast och mest bråttom: Hyra ut eller sälja huset, skall jag säga upp mej eller försöka vara tjänstledig, hur löser det sig med syskonförtur för L på LGs skola? Och mer då? Vilka saker måste fixas? Vilka måste meddelas? Vad måste sägas upp och vilka ytterligare beslut måste tas? Efter det stora beslutet fattat på mycket känsla blir det nu alt mer praktiska göromål.

Lyckligtvis har vi ännu en del tid på oss: en stressig december, en lugn jul och hela januari, februari på oss innan flyttlasset går.

Annonser

2 reaktioner på ”Beslut och förvirring (fas 4)

  1. Ping: Det börjar med tunnelseende i mataffären | bern365

  2. Ping: Rubrikens vikt | BaselPappa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s