Den stora rensningen inleds (fas 6)

Jul och nyår passerar på sedvanligt sätt med umgänge med både släkt och vänner. Vår sista jul som boende i #GulaHuset blev alldeles utmärkt. God mat (inte för mycket), trevligt gäng, fina julklappar, barn som höll sams och somnade i rättan tid. På julaftonskväll lekte vi charader efter ett upplägg LG hittat på. En mycket lyckad kväll. På det följde ett par lediga dagar och sedan ett väldigt trevligt nyårsfirande med en fin ansamling goda vänner i Östergötland.

Efter helgerna går det upp för oss att vårt bohag är alldeles för stort. Dom som sköter flytten för oss bedömer att bohaget är ungefär dubbelt så stort som det som arbetsgivaren betalar för. Utöver den utsatta gränsen kostar varje kubik oss ca 2 500 kronor; (en flyttkartong är 0,1 kubik och en tresittssoffa är ca 2 kubik). Hur dumt det än låter innebär det i praktiken att en del saker skulle bli billigare att kasta här och köpa nytt i Basel. Den stora rensningen inleds. 30 kubik skall bort och vi behöver gå igenom allt. Komprimera, sälja, ge bort och slänga. Helst i den ordningen.

Det är ett omfattande jobb och det känns som det börjar bli rätt tajt med tid nu. Med flytt 30 januari och vetskapen om att vi inte hann rensa inför flytten till #GulaHuset, att vi här har haft nästan fri tillgång på utrymme och att vi har närt en tecknings- och pysselfabrik lär vi behöva varje dag vi har kvar.

Vi bestämmer oss för att börja med möblerna som är det mest skrymmande. Dom som tar över #GulaHuset efter oss vill ha en del grejer. Främst i garaget och i LGs rum. Helt utan erfarenhet av att sälja eller köpa grejer på Blocket så blir det vårt nästa steg: Bokhyllor, en soffa, en matsalsmöbel, ett par byråer, en garderob, hyllan Kalix från IKEA och alla återstående möbler i LGs rum. Det går snabbare och bättre än vad vi vågat hoppas. Och det känns rätt kul att sälja saker som kommer komma till nytta och leva vidare hos andra. En kul bieffekt är mötet med spännande människor i samband med försäljningarna: det äldre paret från Falköping som håller på att skapa en matsalsmöbel för 21 personer som hela släkten skall kunna samlas kring, den medelålders mannen från Vårgårda som kommer inreda sitt hobbyrum med singlar i fyra av våra Billybokhyllor och den höggravida tjejen som skickade sina kompisar som utöver att få med sej den planerade hyllan fick med sej en amningskudde, en gåstol och en babysitter.

Dessutom ägnar vi en viss del av dagarna åt administration. Säga upp tjänster och medlemskap, överföra funktioner till efterföljarna i #GulaHuset och avgöra hur nuvarande kund/affärsrelationer skall avslutas eller förändras under vårt tid i Schweiz. Det är allt från Skatteverk, CSN, Försäkringskassan till dagens arbetsgivare, Netflix, God El, Tele2 med flera. Med viss sorg i hjärtat avstår jag från att förlänga mitt årskort på Blåvitt. Jag kommer sakna engagemanget, laget, spelet, snacket, hetsen och vännerna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s