Det blev inte som vi tänkt oss

Denna fredag blev inte som vi tänkt oss. Jennies hosta och förkylning var ju illa när vi anlände hit till Basel och har sedan dess blivit allt sämre. Hon har bitit ihop och kämpat på, men i natt visade det sej att det inte gick längre. Natten till fredag innebar feber och värre hosta än tidigare. Det fanns inget annat val än att ringa in sej sjuk på jobbet och blåsa av planerade sociala event i helgen. Nu behöver vi fokusera på att Jennie frisknar till.

Samtidigt som Jennie varit rejält hostig och förkyld har LG varit snuvig och förkyld. I och med att Jennie bestämde sej för att vara hemma öppnades möjligheten även för LG att avstå hon ville absolut inte missa skolan (gissa om det gör hennes föräldrar glada och stolta).

Föräldraföreningen har öppen fika på skolan mellan 8:30-10 vilket visar sej vara en enkel men trevlig sammankomst med samtal över kaffe, croassanter och ett schweiziskt bakverk. Jag pratade mest med Sarah (amerikansk mamma som är sammankallande i föräldraföreningen), Janna (mamman i den enda andra svenska familjen på skolan), Jeromy (amerikansk pappa) och ett par lärare och administratörer från skolan.

Hem och vända och titta till Jennie och L, men bara ett par timmar senare var jag tillbaks på skolan för att hämta LG. Vi bestämde oss för att promenera från Basels stadsdel Kleinhüningen, där LGs skola ligger, över till Tyskland (Wiel am Rhein) och Frankrike (Huningue). Sagt och gjort. Promenaden går på mindre än en halvtimme. Det är en upprymmande känsla på nå´t sätt att bara enkelt promenera över två broar för att passera från Schweiz, via Tyskland till Frankrike. Vi käkade lunch och gjorde lite fredagsshopping i en av gränshandelsbutikerna innan vi tog spårvagnen hem till sjukstugan.

En lugn eftermiddag förflyter med två undantag:

1. L börjar krypa (på sitt lila egna sätt på knä, men med ena benet lite framför sej)

2. LG berättar att dom haft ett par prov i skolan där hon haft alla rätt.

Det firar vi nu ikväll. Resten av helgen skall vi försöka tillfriskna. Dock att jag hoppas ta med mej kameran ut på en promenad i helgen. Och kanske löparskorna.

IMG_2995

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s