Lördag på stan med flickorna

Denna helg har ett primärt fokus. Jennie som är rejält förkyld och hostar riktigt illa behöver vila för att bli frisk. Således tog jag med mej flickorna ut på stan på lördagen. Det blev en rejäl promenad och första gången sedan vi kom hit för en vecka sedan som jag på riktigt rörde mej på GrossBaselsidan. Vi gick via Clara över Mittler Brücke till gamla stan och upp på Münsterkullen. Det är en speciell känsla att gå upp för kullen och veta att det bott folk här i över 2 000 år. Tyvärr blåste det ordentligt så det var rejält kallt annars är det en fantastisk promenad med fin utsikt från kyrkan Basler Münster.

Efter det travade vi bara på för att lära känna stan och dess gator. Det är så jag gillar att lära känna städer. Lite planerat, men i huvudsak på måfå för att få känsla och sammanhang för hur det hänger ihop. Vi gick via konstmuseet, Tinguelyfontänen och Barfüsserplatz tills vi hamnade på en liten restaurang på en sidogata. Café-Pizzeria Barfi heter den och ligger tydligen i ett av stadens äldsta bevarade hus. Inte speciellt märkvärdigt egentligen, men trevligt och mysigt och med en ”autentisk” inredning. När vi mat och dryck senare begav oss hemåt gick vi promenaden längst Rhens östra sida tills vi kom till en söt liten gata som hette Florastrasse. Där skulle man vilja bo.

Kvällen innebar mat och mello med märkbart piggare hustru, om än fortsatt väldigt hostig och förkyld. Oklart om hon kommer återgå i tjänst utan att passera läkare.

Tänkte avslutningsvis tipsa om min och Mats Nyströms podcast #LOAMJOM (Lite om allt med Jonas och Mats). Det senaste avsnittet, Basel calling, handlar i stor utsträckning om vår flytt till Basel och mina första reflektioner kring det.

 

IMG_3039

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s