Mer bostadssökande, mer Sverigebesök och frustration

Just nu får vi inte riktigt sova som vi vill. Redan tidigt sov lilla L väldigt bra. Somnade i skaplig tid och sov i ett sträck och rätt länge. Det har givetvis varit upp och ner i perioder, men totalt sett så har Ls sovvanor passat hennes 40-åriga föräldrar. Men nu. Sedan hon börjat krypa ordentligt har oregelbundenheten i hennes sovvanor accelererat. Och plötsligt är det inte ovanligt att nattningsproceduren kan pågå av och till i ett par timmar. Det är inte en utveckling som de 40-åriga föräldrarna uppskattar. På posten med detta kommer frustration och taggigare humör. Så har vi det på Erlenmattstrasse just nu.

Fredagen bjöd i alla fall på strålande väder och ytterligare ett par lägenhetsvisningar. Efter dom bestämde vi oss för att officiellt inkomma med vårt intresse på tre av de lägenheter vi tittat på:

  • Rebstrasse, en rätt ”vanlig” Schweizisk fyra i Altstadt-Kleinbasel
  • Feldbergsstrasse (objektet ligger inte lägre ute), en helt nyrenoverad fyra med takternas på en innergård.
  • Utengasse, en renoverad lägenhet i tre våningar (kök/vardagsrum; 2 sovrum; vindsrum) i ett gammalt hus i Altstadt-Kleinbasel.

Efter att vi tittade på lägenheterna vid lunchtid gjorde vi som många Baselbor denna dag: Vi köpte med oss lunch och gick ner till Rhen och satte oss i solskenet. I vårt fall precis nedanför Florastrasse på trappan ner mot vattnet. Solen låg på, blommorna slog ut och det värmde så pass att man kunde sitta i bara t-shirt. Plötsligt fick man känsla för kommande vår och grönska konkretiserat på ett sätt jag inte tänkt på sedan vi kom ner hit. Tydligen kan det vara sommar från mars-april här. Jag kände i alla fall våren starkt i antågande; en fantastiskt upprymmande och optimistisk känsla.

Senare på eftermiddagen promenerade vi till den lilla, men välskötta djurparken vid Lange Erlen.

10988909_10153136628936202_7235243507237446591_n

 

11001750_10153136926476202_6921228420595220395_n

Samma kväll kom även min mamma ner till Basel. Idag tog vi en promenad på stan förbi några av de finaste platserna här i Basel samt via några av adresserna vi är intresserade av lägenheter. Efter visst sökande hittade vi en lunchöppen restaurang i Altstadt Kleinbasel, en riktigt genuin rackare där personalen vänskapligt tog gästerna i hand och tilltalade dom med namn. Vi var de udda fåglarna när vi kom in, men efter ett tag småpratade även vi med andra gäster och med personalen. Till skillnad från igår då det var sol och varmt hade visst mamma fått med sej lite svenskt väder ner så det var lätt regn och ett par plusgrader.

Avslutningsvis liten rapport från sjukstugan: L är nog friskast och nu verkar det som Jennie och LG håller på att bli lite sämre igen. Den efterhängsna hostan vill inte helt släppa taget.

På måndagsmorgon börjar Fasnacht.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s