Söndag inför Fasnacht

Efter ännu en natt med begränsad sömn är det nu åter söndag. Söndagarna här i Basel skiljer sej som bekant väsentligt mer från övriga dagar än hur det är t ex i Sverige. Det mesta är stängt och tanken är väl att man skall ägna sej åt familjen, eftertanke och gud (kanske?).

Nu har vi i princip bestämt oss för att gå ut och titta på när Fasnacht drar igång imorgon bitti kl 04 för att delta i festligheterna. Vi har haft lite svårt för oss att bestämma oss (sjukdomar, små barn etc), men igår tog vi nog beslutet att vara med och köpte också plaketter. Plaketter är en sorts brosch som finns i olika utföranden och prisklasser och säljs till förmån för Fasnachtfirandet. Det har sålts plaketter sedan 1911 och på en del traditionella restauranger i Altbasel finns inte sällan stora samlingar. Plaketterna är samlarobjekt idag och rariteter och kompletta samlingar säljs dyrt. Utöver att visa sitt stöd fungerar tydligen plaketterna också som skydd emot de värsta konfettianfallen från deltagarna i kortegen.

Nattens sömn får slutligt avgöra hur vårt deltagande kommer att se ut.

Alle_2

Avsaknad av vardag börjar bli ett problem. Jag saknar rutiner som kan ge stadga och förutsägbarhet åt vardagen. Första veckan var första veckan. Vid den helgen blev jag sjuk och under vecka två var sjukstugan ju proppfull och ingenting fungerade egentligen riktigt bra. Vecka tre avslutas idag med lov och besök. I och med att vi går in i vecka fyra kommer Fasnacht, vilket inte heller är vardag precis. Jag hoppas på lite mer struktur när skolan börjar i vår femte vecka här i Basel.

Succissivt får man fler bekanta och kännedom om fler bekanta här nere. Facebook är ett viktigt nav för det sociala. Men även vad gäller det sociala ligger vi tyvärr lite efter att på grund av sjukdom fått ställa in en del besök hos nya vänner. Men vi kommer bli friska och då kommer vi för att hälsa på…

Inte minst ser jag fram emot att få träffa Stephan, en schweizare som efter några år i Sverige nu flyttat tillbaks till sin barndoms stad Basel.

Noterar med viss glädje att bloggen de senaste dagarna har fått fler visningar i Schweiz.

 

Annonser

En reaktion på ”Söndag inför Fasnacht

  1. Ping: Fasnacht | BaselPappa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s