Tandläkarbesök, herrlunch och konfetti.

I måndags åkte mina föräldrar hem, men Fasnacht pågår fram till kl 04:00 denna torsdagsmorgon och LGs skollov varar hela veckan. Jag måste säga att jag har uppskattat våra turer på stan dessa dagar mer än jag trodde: konfetti, godis, trummor, utklädnader och brassband. Nu har vi dock konfetti överallt här hemma och trots att man försöker städa bort så tycks det alltid finnas lite till. Och då har vi inte gått in på hur det ser ut på stan. Oklart hur, men till varje ny dag har konfettin från dagen innan städats undan. Men det är bara en grov städning i stans centrala delar. Runt om i Basel kommer man garanterat se konfetti på gator, husväggar, i rabatter och mellan gatstenar åtminstone fram till semestern.

I tisdags var LG hos skoltandläkaren. Veckan innan lovet stod dom med ett par mobila kliniker utanför skolan och gjorde obligatoriska undersökningar. LG hade sin tid på fredagen då hon var hemma sjuk och missade således undersökningen. Istället fick vi ett brev hem om att vi kunde gå till skoltandläkarnas fasta klinik vid Wettsteinbrons södra fäste. Sagt och gjort. Vi kom dit i relativt god tid och fick i sedvanlig ordning fyll i en massa papper som förstagångsbesökare innan vi fick träffa tandläkaren. Han visade sej vara född och uppvuxen i Sverige och pratade en relativt god svenska trots att han knappt varit i Sverige de senaste 30 åren. Nu var det inga konstigheter med LGs tänder, men om så varit fallet hade man ju verkligen uppskattat att få föra diskussionen på svenska. Det hela var över på mindre än en kvart och då var nog nästan halva tiden artighetsfraser och småprata om Sverige och Schweiz. Faktum är att vi träffat förvånansvärt många Schweizare som pratar svenska så här långt.

Tidigare igår, onsdag, var jag och flickorna varit i Dornach (ligger delvis i Basel-Landchaft och delvis i grannkantonen Solothurn) på lunch med ett gäng hemmamän som håller på att gå från en löst sammansatt facebookgrupp till en genomtänkt förening. Onsdagslunchen är det som bäst stärker relationerna i gruppen som dock lever aktivt på Facebook hela veckorna med allt ifrån fåniga klipp till utflyktstips, frågor om sportbarer och allehanda evenemang (jag skall försöka delta på fika med tyskakonversation nästa gång). Det är lite trist att jag inte kommer kunna vara med på speciellt många onsdagsluncher fram över på grund av att LG då skall till Svenska skolan. Men den prioriteringen känns ändå helt rätt! Dock kommer jag självklart ta varje chans att vara med på onsdagarna framöver. Eftersom det är Fasnacht och skollov var vi färre än vanligt, men ändå dussinet fullt med män som har det gemensamt att vi just nu bor i Basel och men inte jobbar. Ryktet gör gällande att det brukar vara fler män, fler barn och fler hundar. Denna gång vara bara LG och L med.

En långlunch senare passade jag och LG på att kolla de lokala lekplatserna innan vi tog spårvagnen tillbaks till Basel-Stadt. Väl där i denna Fasnachts bästa väder och på avslutningsdagen så var det helt galet mycket folk på gatorna. Till slut fick vi ge upp och gå omvägar runt kortegen för att över huvud taget kunna ta oss hem. En del av dessa omvägar gav dock väsentlig mersmak och tips om trevliga ställen att återse vid senare tillfällen.

Sjukstugan är nästan tömd nu. De senaste 2-3 dagarna har varit våra friskaste sedan vi kom ner. Det är just nu bara Jennie och LG som småhostar lite.

En rutchkana i #Dornach. #Baselpappa

A post shared by Jonas Medin (@medinjonas) on

 

basel-fasnacht-2013-39

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s