Lilla Ls favoritplatser

Livet som hemmapappa till ett glatt och godmodigt barn består av en blandning av ljuspunkter och en del frustrationer. Ljuspunkterna är ju uppenbara: att få hänga med en solstråle hela dagarna, leka, busa, promenera etc. Frustrationerna handlar ju oftast om mej mer än om lilla L: jag hinner inte kolla upp en grej på datorn, jag har prioriterar att sova alltså blir det svårt att hinna duscha när jag går upp etc.

Sedan några veckor har ju L lärt sej att krypa och blir hela tiden allt snabbare. Sedan tidigare har vi fått erfara att det samma gäller för hennes räckvidd (med armarna): hon når längre och blir allt snabbare. Detta gör att vi nu successivt arbetar med barnsäkring i ett hem som någon annan inrett.

Detta är, utan inbördes ordning, Ls favoritställen i lägenheten:

IMG_3476

Diskmaskinen, när den är öppen. Ju mer innehåll desto intressantare. Kanske är detta främst en symbol för alla luckor och lådor, men än så länge har L bara upptäckt diskmaskinen.

 

IMG_3450

Små gosedjur och pyssel på storasyster LGs rum. Speciellt bra att stoppa i munnen om jag förstått L rätt. Inte uppskattat av LG.

 

IMG_3451

Telefoner och fjärrkontroller. Kanske är dom spännande för att dom vuxna verkar så fästa vid dom. Också bra att suga och bita i. 

 

IMG_3452

Snören är en av L passioner. Även är primärt för att bita och suga på. Textilsnören är favoriter, men även väskremmar och sladdar funkar också.

 

IMG_3479

En hög och instabil lampa med sladd är en multileksak. Man kan dra och suga på sladden, ha som (instabilt) stöd när man skall resa sej eller bara rucka på den fram och tillbaks tills den välter.

 

IMG_3480

Den där lilla lösa brunnssilen i duschen som är så svår att få upp för dom vuxna är grymt intressant. Kanske är det Ls första markering för att påvisa att hon kan grejer som inte vi kan.

 

IMG_3447

Toalettborsten – en förälders fasa. Vad hon tror sej vilja göra med denna tingest hoppas jag vi slipper få reda på genom att alltid komma före L.

Utomhus finns det än så länge en oöverträffad och nyfunnen favorit: gungan.

Lisen gillar att gunga. #Baselpappa

A post shared by Jonas Medin (@medinjonas) on

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s