Sverige: Vi har en lägenhet!

Då är det klart. Sverige: Vi har en lägenhet.

Det blev klart under dagens promenad. En promenad som gick genom Basel stad och sedan vidare en tur längst Rhens södra strand öster ut via Breite och Birsfelden där vi bland annat gick förbi ett grönområde där det var picknick, grill och öl i det gröna. I koloniområdet vi passerade blommade krokus och snödroppar så intensivt att dom snart blommat över. Påskliljorna står i tur att slå ut på bred front.

Vi fick alltså en av de lägenheter vi absolut helst ville ha. Nu tar vi tar chansen att bo i en lägenhet som vi sällan eller aldrig kommer få chansen att bo i igen. På Utengasse i Altstadt KleinBasel ligger en nyrenoverad lägenhet i ett hus som har några hundra år på nacken. Fyra rum fördelat på tre hela, men smala, våningsplan: 1: kök, vardagsrum och balkong; 2: två sovrum med snedtak och 3: ett av dottern paxat vindsrum. Utsikten i annonsen är överdriven, men den ligger fint med utsikt över hustaken.

Inflyttning i andra halvan av april och innan dess behöver vi minst köpa inredning till LGs vindsrum vars IKEA-inredning vi sålde i sin helhet för att få plats på de berömda 34 kubikmetrarna. Dessutom visar det sej att flyttkillarna helt missat våra skålar så det måste vi också köpa. Och ett dussin grindar vid trapporna.

 

PS: Ännu är inte kontraktet skrivet

bild_26621392 bild_26255254 bild_26255253 bild_26255256

Annonser

2 reaktioner på ”Sverige: Vi har en lägenhet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s