BFF (Besök, Frånvaro och Feber)

En del otur har gjort att Jennies pappa Roger är här nästan exakt dom dagar Jennie är på sin första jobbresa: onsdag till söndag denna vecka.

Vid lunch mellan skolan och Svenska skolan noterade jag att L hade rätt dålig aptit. Men vi var lite korta om tid så jag tänkte inte så mycket mer på det. När vi sedan stod vid Badische bahnhof kräktes hon över mej och då blev det svårare att nonchalera. På vägen ner mot Bottmingen blev hon också ledsnare och hängigare. Under min promenad i Bottmingen under LGs skoltimmar sov L i princip hela tiden. Sedan dess har lilla L varit olika hängig i ett par dygn. Feberfri eller med låg feber för det mesta, men även febriga nätter och toppar på 39 grader och lite till. Utöver febern är L av naturliga skäl verkligt ynklig och vill vara i min famn hela tiden och vägrar vara mer än ett par meter därifrån. Det försvårar ett och annat praktiskt. Nu på fredagkvällen verkar dock L lite piggare, och det är helt utan hjälp från medikamenter.

Roger kom inflygande från Linköping i onsdags och ni sågs vid lägenheten när vi kom tillbaks från Svenska skolan. Torsdagen spenderade vi i huvudsak i lägenheten efter ett lärorikt misstag i samband med spårvagnsbytet vi gör vid Dreirosenbrücke. På flera av de äldre spårvagnarna här i Basel måste man både trycka på en knapp om man vill att vagnen skall stanna OCH för att man vill att dörrarna skall öppna när vagnen väl stannat. På vissa modeller är det samma knapp som skall tryckas på två gånger, på vissa modeller är det två olika knappar. Vi lyckades i alla fall ta oss till skolan i tid allihop. Fredagen blev i min stil: efter skollämning promenerade jag och Roger med den sjuka L i vagnen ner på stan längst Rhen, upp över Münster, över Wettstein, förbi vår kommande lägenhet i Altstadt KelinBasel och via mässan hemåt. På eftermiddagen hämtade vi LG på skolan för att sedan spendera eftermiddagen på fina lilla djurparken vid Lange Erlen. Kvällen avslutades med Schweizisk version av Svenne-tacos och lite TV

Jennie är i USA för sin första jobbresa på nya jobbet. Oturligt nog krockade den med hennes pappas besök här i stan. Men det var tyvärr inte mycket Jennie kunde göra åt det i detta tidiga skede; det var andra som skötte både bokningar och innehåll. New York och en professor i Buffalo stod på programmet och så vitt jag förstått mellan mat, städ, läggningar och trasig sömn så går det bra för Jennie där borta.

images

Lange Erle djurpark

Annonser

En reaktion på ”BFF (Besök, Frånvaro och Feber)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s