Avant-Gouz

Uppdaterad 18/3/2015.

I slutet av april kommer vi ju att flytta ifrån Erlenmattstrasse i stadsdelen Rosental till förmån för Utengasse i Altstadt KleinBasel. Då kommer vi ha bott här vårt första betydelsefulla kvartal här i Basel och oavsett vad som händer kommer detta område att ha satt sina spår. Dagens blogginlägg tillägnas ett av stadsdelens pärlor, det mysiga och småhipstriga familjecafét Avant-Gouz som ligger på hörnet Oetlingerstrasse och Hammerstrasse. Fika på dagarna, fina mackor för lunch och komplett bar om kvällarna. Fotboll under Champions league-kvällarna, Vin & Vinyl på fredag/lördag och brunch på lördag förmiddagarna.

Själv går jag hit för interiören, stämningen och kärleken till mat och dryck. Det är inrett i retrostil och med hållbarhet och fransk matglädje på menyn. Söta och spröda franska bakverk blandas med välgjorda och välsmakande hemgjorda smörgåsar. Deras Bagette Classique med serranoskinka, houmous, aubergine, parmesan och ruccola är min favorit.

På Avant-Gouz är det alltid välkomnande stämning, oavsett om man kommer som större sällskap, ensam med dator eller en barnfamilj som breder ut sej. Dom som jobbar här har alltid tid med lite småprat med de gäster som kommer in oavsett om man är stammis eller ej. Och redan efter ett par besök blir man hejad på som om man vore kompis eller stammis. Många gäster står länge vid disken medan medan personalen meckar smörgås eller kaffe utan stress. Det måste få ta den tid som krävs för att det skall bli bra.

Än så länge har den lilla uteplatsen oftast stått tom, men nu när våren och försommaren är på väg tror så kan det vara ett fint alternativ till att sitta inne. Kanske är det den perfekta platsen för att inmundiga en ekologisk Black Sheep IPA.

Det kommer alltid finnas många olika anledningar till att återvända till Rosental; Avant-Gouz är definitivt en av de främsta.

1 2

IMG_3700-2

IMG_3267 IMG_3694 IMG_3695 IMG_3696 IMG_3697 IMG_8262 IMG_9136

Annonser

2 reaktioner på ”Avant-Gouz

  1. Ping: Blivit lite sämre? | BaselPappa

  2. Ping: Två år i Basel | BaselPappa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s