Första timmarna i New York

Långflygning är långflygning. Det har sina fördelar (man når en fjärran destination) och sina nackdelar (resten). Jag tänkte inte orda så mycket om det här och nu, men kommer förmodligen återkomma i ämnet.

Efter en heldags resande och mycket tidig uppstigning är jetlaggen påtaglig när man passerar ut genom spärrarna från JFK försöker njuta av att man kommit fram till New York. Ändå har Semester-Monica, d v s min mamma, redan hunnit ljuga om sitt resande de senaste tre månaderna för säkerhetspersonalen i passkontrollen.

På vägen in till Manhattan chansar vår taxichaufför och kör tätt efter en NYPD-bil med påslagna blåljus och sirener för att tjäna några placeringar i trängseln in mot Manhattan. Polisen behöver bromsa och vår taxichaufför kör in i polisen. Kanske är han okoncentrerad; kanske beror det på att hans bromsar är lika dåliga som hans fjädring. Polisen kliver långsamt ur bilen med myndig min och kontrollerar kofångaren på sitt klassiska blåvita fordon. Taxichauffören krymper och ber om ursäkt gång på gång. Efter att ha pressat taxichauffören med myndig polisröst kollar polisen med oss så vi har det bra och låter sedan saken passera.

Väl framme vid vår lägenhet på 148:e gatan i Harlem heights så tycker taxichauffören (som 10 minuter tidigare kört in i baken på en polisbil) att 15% dricks utöver det som är ett fixed price på flygplatsen är SÅ dåligt betalt att han kallar mej nazist och hoppas jag får urusla dagar i New York. Han tyckte att han var värd drygt 50%.

Vi installerar oss i lägenheten och ger oss ut i omgivningarna för middag och möjlighet att hålla oss vakna i ytterligare några timmar. Efter viss jetlag- och hungerbaserad obeslutsamhet hamnar vi med viss tur på 137 Bar & Grill. LG somnar med huvudet på bordet, men vi vuxna uppskattar verkligen den grillade maten.

Vid pass 20:00 är vi tillbaks i lägenheten och redan före 21:30 har vi slocknat allihop.

Det känns väldigt skönt att vara framme. Kul att få se ett lite skitigare Manhattan denna gång, det var så extremt polerat senast vi var här. Möjligen är lite skitigare än jag föredrar. Lite utmaning på köpet. Bra där!

IMG_4009

Det är här vi bor (huset nere till vänster; men något skitigare i verkligheten).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s