Fantastisk födelsedag i New York

Så fyllde jag fyrtio igår och födelsedagen gick i överraskningens tecken. Det var Jennie som höll i överraskningarna och gjorde det med bravur. Jag vet inte riktigt hur det blev så, men jag tror både att Jennie ville överraska och att jag ville bli överraskad så dagen som helhet var hemlig för mej.

Jag blev väckt med frukost på sängen. Nåja. Efter första natten som var askall i lägenheten är det nu istället mellan normaltemperatur och svinvarmt. Och morgonen på min födelsedag var det väldigt varmt och omöjligt att sova länge. Men jag lyckades i alla fall låtsassova tillräckligt trovärdigt. Så stod familjen plötsligt där, sjungande med ballong, kaffe och donuts vid sängkanten. Efter frukost tog vi oss ner till Battery park och beskådade de helt horribla köerna och fulla båtarna som gick ut till Frihetsgudinnan och Ellis island. Om jag skall ta mej till museet på Ellis island så får jag nog gå upp väldigt tidigt och det samma gäller om det skall bli av att ta sej upp till toppen av någon av skyskraporna (Emire eller Rockafeller).

Efter lite lunch tog vi oss mot Pir 6 där helikoptrarna rörde sej upp och ner i ett antal som gjorde att tankarna gick till flugor. Efter en lite för lång, men effektfull väntan så blev det vår tur att flyga. Runt och upp över Frihetsgudinnan och Ellis island, upp längst Hudsonfloden med guidning om byggnader och stadsdelar till ungefär hundrade gatan där vi vände samma väg hemåt igen. Min första helikopterresa gick på en kvart och det innebar en grym känsla. Lyftkraften är inte allt som att flyga flygplan utan mycket mer mjuk och följsam. Det vill man gärna göra om. Intressant att se New York från luften och se den varierade byggnads- och höjdstrukturen på husen. Dessutom kan man konstatera att Manhattan sett från söder uppifrån luften är en riktigt mäktig bild. Riktigt mäktig.

När vi väl landat gick vi upp genom Chinatown och Little Italy där vi skildes åt och jag och Jennie tog av mot kvällens middag. Via drinkar i Greenwich Village gick vi längst 13:e gatan till Spice market i Meatpacking district. Det blev en fantastisk middag i en magisk miljö med ingefärsmargerita, deras avsmakningsmeny och mitt favoritsällskap. Det är ju sällan jag och Jennie har möjligheten och prioriterar att gå ut och äta så det var lite magiskt med alla förutsättningar igår. Spice market är inspirerat av street food från hela Asien men tar det försiktigt och kompetent till nästa nivå innan det hamnar på New Yorkarnas tallrikar. Restaurangen var omsorgsfullt vald av Jennie som jag delat så många spännande, fina, läskiga och mysiga Asienupplevelser med. Och igår var det mycket riktigt många bekanta smaker och intryck som mötte oss. Kolla gärna in bilderna från Spice market om du inte varit där själv.

Jag vill också, avslutningsvis passa på att tacka för alla grattis som levererades till mej under gårdagen!

IMG_4237

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s