Woodbury commons

Woodbury commons lär vara världens största outlet och ligger ungefär en timmes resa från bussstationen vid Times square. Ett antal olika bolag kör dit med liknande villkor och man kan, åtminstone i teorin, hyra bil och köra dit på egen hand. Igår stannade LG med mina föräldrar i stan medan jag och Jennie tog med oss L och stora mängder barnmat och barnsnacks inför avresan. Manhattan-gänget tog sej till Bronx och Yankee Stadium medan vi åkte till shopping-Meckat i New Jersey. Där möts man av drygt 200 butiker med tydligt fokus på kläder (inklusive skor och sport) även om det också finns lite leksaker, hudvård och elektronik. Själva outleten är uppbyggd för att se ut som en amerikansk småstad med låga vita byggnader och med informationen lokaliserad i en en av huvudbyggnaderna och med en food court i en annan. Butikerna täcker in brett över exklusivitetsskalan från American Eagle och GAP till MaxMara och Prata.

Hur den egna valutan står emot dollarn är ju tämligen avgörande för hur attraktiv denna typ av shopping är för besökande turister. Samt avgjort hur intresserad man är av shopping. För Woodbury ligger ute i ingenstans vid en vägkorsning (väg 6 och väg 87) och har finns inget annat att göra. Detta är nästan lite ironiskt med tanke på hur vackra omgivningarna är här. En utsträckt nästan trollsk skog som tycks få klara sej mycket på egen hand för tankarna till amerikansk populärkultur som True Detective, Brair witch project och Twin peaks.

Olika kedjor har olika strategier för sina erbjudanden på Woodbury. I grunden tycks det finnas ett outletpris som ligger 20-40% under amerikanskt butikspris; detta tillämpade i princip alla. Till det var det ganska vanligt med erbjudanden; ofta av typen köp en så för du den andra varan till 25-50% rabatt. Utöver det hade vissa butiker rejäla utförsäljningar där allt i butiken såldes ut för 30-50% rabatt. Med detta sagt så råder det varierande skillnad mellan vad som finns i deras outlet och i deras ordinarie butiker. Denna djungel i 200 butikers dimension skall överblickas för att kloka beslut skall köpas.

Personligen var jag missnöjd med Tommy Hilfiger, ett märke som jag gillar, men som nästan bara sålde trista bulkprodukter (pikéer och långärmade tröjor med loggan stort på längden och bredden) i sin outlet-butik. Skall man som motsats framhålla några butiker som var bättre på innehåll och erbjudanden så skulle det vara Oakley, Michael Kors och North face.

Tidigare under resan har jag ju hävdat att svenska är det tredje vanligaste språk jag hört under dagarna har i New York och så var det det nog även igår på Woodbury: mycket spansktalande, många asiater och gott om skandinaver samt naturligtvis amerikaner.

Vad köpte vi då?

  • Jennie köpte bl a fem klänningar och lite träningskläder.
  • Jag handlade lite mer blandat: en jacka, ett bar byxor, ett par sneakers och några par shorts.
  • Vi köpte bara något litet till L och lite blandat till LG: ett par Converse, en klänning, en tröja och ett par shorts.

Sedan, nöjda med shoppingen som helhet och tämligen urlakade tog vi 18:15-bussen tillbaks till Manhattan.

Woodbury_Commons_from_US_6

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s