Propagandamottagande av Basel

Efter en tämligen besvärlig hemresa tog Basel emot med öppna armar. Kanske inte vid flygplatsen, men väl inne i stan: musöron på björkarna, utslagna magnolior, utslagen hägg och nästan överblommade tulpaner. 23-24 grader i skuggan vid lunchtid, öppna uteserveringar på var och varannan bakgård och vid Rhens kant har temporära grillar och fik öppnat.

Men låt mej bara kort gå igenom hemresan: Alla sex i ressällskapet var rejält förkylda och det har nu visat sej att min pappa som mått sämst och som varit sjuk i flera dagar nu har lunginflammation. Resan från Newark till Göteborg via München igår tog 23 timmar och vi var framme vid 17-tiden svensk tid för att sedan fortsätta idag på morgonen, kraftigt jetlaggade med en resa från Göteborg, via Frankfurt till Basel. Första planet lyfte 07 och vi var i Basel en stund efter lunch. Men fullt så enkelt var det nu inte.

När vi efter uppstigning kl 4:20, en natt då lilla L bara sovit ett par timmar på grund av förkylning och jetlag kom till in-checkningen så visar det sej att vår biljett inte längre finns. BravoFly som vi köpt resan av har helt sonika strukit våra biljetter utan att meddela oss. Personerna i SAS-disken tyckte detta var mycket märkligt och hade inte hört talas om liknande agerande, men gissade att strykningen av hembiljetterna berodde på att endast Jennie reste på ut-biljetterna (jag och flickorna reste ju ut några dagar tidigare). Nu fick vi med kort varsel hjälp av SAS-personalen att reda i problemet samt köpte nya relativt prisvärda biljetter hem. Låt mej säga att vi kommer höra av oss ytterligare till BravoFly i detta ärende.

När vi väl landat visade det sej att vi visserligen nått fram i tid, men att det samma inte gällde för vårt bagage som var kvar i Frankfurt. Delade känslor inför det. Vi tämligen omgående veta att väskorna var i Frankfurt och bortsett från den läskiga känsla som finns latent hos alla som någon gång blivit av med sitt bagage under en flygning så var det faktiskt lite skönt att slippa transportera hela familjen, handbagage, tre resväskor, en bilstol och en barnvagn. Nu ikväll har även bagaget kommit fram till Erlenmattstrasse.

Det var med detta som bakgrund som Basel mötte oss med öppna försommararmar. Först i hemmet där vi åt lunch på balkongen, sedan i lekparken och vid Rhens kant.

IMG_4492

IMG_4493

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s