Buvette – Basels sommarfröjd

Kanske har jag nämnt det tidigare, men under sommarhalvåret ställs det upp enkla tillfälliga serveringar på Kleinbaselsidan längst med Rhen. Dessa enkla serveringar kallas buvetter och bidrar till det vitala uteliv som pågår på strandpromenaden längst Rhen under sommarhalvåret. Det är öppet sent när det är bra väder och stängt när det är dåligt. Det erbjuds kaffe, en relativt välutvecklad bar, snacks och enklare mat.

Att få ställa ut en buvette är sannolikt omgärdat av rigorös kontroll och byråkrati. På Basel.com finns en förteckning över halvdussinet aktuella buvetter. Dom står med ojämna mellanrum längst Rhens kant på Kleinbaselsidan från Dreirosenbrücke till Mittlere brücke; med undantaget Basel Marina. Denna Buvette ligger lite mer rought till i hamnmiljö längst Uferstrasse i Kleinhüningen nära järnvägsspår, magasin och grafitti.

Där ligger också Landställe som så här långt är min favorit trots att den inte är listad bland buketterna på Basel.com. Trots det lite mer rougha läget är denna buvette kanske den mest ombonade med små sittgrupper och snickrade fristående bås.

De övriga är mer lika varandra. Vid Oetlinger-buvetten finns en publik grill till vilken buvetten säljer grillbara grejer men där man också får ta med eget att grilla. Och buvetten närmast Mittlebrücke, den vid Kasernen som heter Rhyschaenzli (efter restaurangen den hör ihop med) har det bäst utvecklade materbjudandet.

 

Apero.buvette-Kopie

 

Annonser

6 reaktioner på ”Buvette – Basels sommarfröjd

  1. Ping: Frühling, Klybecks cafépärla | BaselPappa

  2. Ping: Äntligen sommarlov! | BaselPappa

  3. Ping: Bada i Basel | BaselPappa

  4. Ping: Lucka 13: Rhenpromenaden | BaselPappa

  5. Ping: Besöksguide, baselkalendern på karta | BaselPappa

  6. Ping: Svenskt återbesök | BaselPappa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s