Dagar blir till veckor

Våren är här med besked, vi har fått vår lägenhet och dagarna går. Nästan obemärkt glider det nya livet över i mer förutsägbar vardag. Åtminstone ser upplägget för de olika veckorna likadana ut, men innehållet varierar väsentligt. Låt mej återge ett axplock ur veckan:

  • Hela denna veckan har det varit temavecka på LGs skola. Man kunde välja mellan ett antal olika sysslor som: Teambuilding, judo, stadsdetektiver, sy en väska av ett par byxor, passa barn etc. LG valde judo och har därför spenderat nästan hela skolveckan i en judohall någonstans i Basel. Temagrupperna är sammansatta med barn från hela skolan, det vill säga klass 1-7. I övrigt har skoltiderna varit de vanliga och idag fredag var det lite redovisning och uppvisning för skolkompisar och föräldrar. LG var mycket nöjd med sitt val och var uppenbart glad och lite nervös på uppvisningen.
  • I samband med att jag flyttade till Basel kopplade en bekant ihop mej med Stephan som kommer från Basel, men som bott i Sverige i tio år men nu är på väg tillbaks. I tisdags lyckades jag och Stephan äntligen få ihop samtidig tid för några öl. Vi besökte tre olika etablissemang i Altstadt-KleinBasel och han prata mycket om Schweiz, Sverige, Basel och om stadsplanering och lite om spårvagnar. Kvällen avslutades med att jag bjöd bartendern på vår bar på Gammeldansk.
  • I onsdags var jag åter på den schweiziska öppna förskolan jag hittat. Lite trögare i början denna gång men så småningom blev väldigt trevligt och ytterligare mersmak. Tyvärr kunde inte Doug och hans son följa med då sonen varit sjuk flera dagar denna veckan. Vi brukar ju ses varje vecka så det har varit ett socialt avbräck denna vecka.
  • På onsdag-kväll efter svenska skolan åkte vi till IKEA i något som skulle visa sej bli mitt sämsta besök hos den småländska möbelförsäljaren. Vi var där mellan 17 och 18, började med att äta och sedan gick tiden. Naiva som vi var trodde vi att varuhuset stängde 21 eller 22, men vid 19:50 blev vi smärtsamt uppmärksammade på att vi inte skulle hinna allt denna dag utan att vi skulle vara tvungna att återkomma tillbaks på torsdagen. IKEA i Pratteln stänger klockan åtta på onsdagar.
  • Äntligen har jag och Mats Nyström kommit igång med vår podcast LOAMJOM igen. Under de tre sista kvartalen i fjol gjorde vi drygt 100 avsnitt, men efter vår flytt har det varit svårt att få till tid och planering (läs prioritering). När vi inte ses ansikte mot ansikte gör vi samtalet över Skype och sköter inspelning, redigering och publicering med hjälp av lite olika mjukvaror och appar. Men nu har vi en planering och denna vecka fick vi både till en publicering och ytterligare en inspelning.
  • På torsdagen var lilla L sjuk. Trött som en trasa och kräktes upp det hon åt. Först inpå kvällen blev hon piggare igen och började behålla maten. Under torsdagen lämnade jag inte lägenheten. Detta gjorde att Jennie och LG var tvungna att göra hjältedåd på återbesöket på IKEA. Och det gjorde dom.
  • Idag fredag tog vi det lugnt. Presentation av temaveckan på LGs skola och en utflykt till Tyskland för enklare shopping, lite fika och hämta litet t-shirtpaket på posten. Samtidigt har Jennie med kollegor bilat till Nürnberg tur och retur  för tre timmars möte. Det tog 14 timmar så jag och flickorna hade fredagsmys på egen hand. Blåvitt bidrog med sin terror på Elmstreet.
  • På lördag kommer storleverans från IKEA och på kvällen spelar Sverige mot Schweiz i hockey-VM.

Screen Shot 2015-05-08 at 23.08.44

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s