Utflykt till Langenbruck

I helgen gick vi från ord till handling och packade ryggsäckarna och åkte ut på landet i Schweiz. Vi letade ställe mer eller mindre slumpmässigt i den utflyktsbok vi fick av Thomas och Michelle för ett par månader sedan. Dels eftersom vi hade så lite koll och dels för att boken är på tyska.

Hur som helst siktade vi in oss på ruinen till borgen alt Bechburg i Solothurn till vilken man enklast tar sej via Langenbruck.  För att ta oss dit fick vi åka både tåg och buss, men för oss som inte varit så mycket utanför Basel är det mest angenämt att åka genom den böljande Schweiziska landsbygden. Langenbruck visade sej vara ett slumrande litet samhälle men också frekvent använd utgångspunkt för både vandringar och skidåkning. Detta visade sej bli en försvårande omständighet: det fanns många skyltar och leder i olika riktningar men ingen pekade mot vår destination. Inte heller förstod vi den trivselskrivna copyn i den tyska guideboken. Det positiva med detta är att vi lärde oss att det finns massor med vandringsleder och vilken man väljer kanske egentligen spelar lite mindre roll. Detta blir bra kunskap att ta med sej till nästa utflykt. Vi utgick hurusom helst från det vi trodde oss förstå och chansade lite och började gå på en led mot Bärenwil.

En kul och smart grej var att skyltarna till vandringslederna anges i timmar, inte i km. Extra smart i ett land som är tämligen kuperat. Detta kanske är en självklarhet för vandrarexperter, men något som uppskattades av den novis jag nu är.

Och trots att starten var lite kaosartad så blev det en riktigt bra dag. Vi gick kullar upp och ner, genom fårhägn och kohagar, i sol och så småningom även i regn, genom skog och jordbruksbygd, i ramslöksdalar och över blomsterängar. När vi slutligen var 10 minuter från den där borgen vi siktat in oss på visade det sej att vi inte kunde komma dit med Ls sulky. Men det gjorde oss inget utan vi fortsatte vidare i regnet, med förvånansvärt gott humör och en trekvart senare satt vi på bussen hemåt tillsammans med 30 scouter.

Vi hade en bra dag – det var viktigt att få positiva erfarenheter från utflykten. Vi lärde oss ett och annat som kommer vara användbart vi kommande utflykter. Vi kommer behöva en bärstol till L.

IMG_5244 IMG_5245IMG_5238IMG_5240

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s