Vardagarna vecka 22

 Dagarna går. Försommaren är min favorittid på året. Och precis som i Sverige så går tiden snabbt just nu.

Den gångna veckan var Jennie i Buffalo för ett tretimmarsmöte så jag var ensam hemma med flickorna tisdag till torsdag.

Tisdag

Jag och lilla L långpromenerade efter att vi lämnat LG på skolan. Lyckades tajma L sovring så att jag kunde äta en vuxen lunch med Peter på Avant Gouz uppe vid Erlenmatt. Peter hade med sej lite svenska varor som Janna köpt i samband med att hon sprang Göteborgsvarvet och därför åt vi blodpudding till middag.

Onsdag

Jag hade tänkt ta med Doug till den öppna förskolan jag hittat, men eftersom vädret var bra och vi hade trevligt bestämde vi oss för lekplatser och promenad tillsammans istället. Vid lunchtid i samband med att jag hämtade LG i skolan insåg jag at jag måste tappat ännu en av L:s kepsar och vad värre var en fin röd-grön-randig filt som vi har kvar sedan LG var liten. Jävligt irriterande, men inte mycket att göra åt just då. Eftermiddagen spenderades på sedvanligt onsdagsmanér i Bottmingen där Svenska skolan ligger.

Torsdag

Efter at vi lämnat LG repeterade vi gårdagens förmiddagspromenad för att leta efter den där filten och på de sista 2-300 meterna av de 8 km hittade jag alltihop, inklusive en skruttig banan prydligt ihopvikt på en bänk (bananen var inte vikt, men låg prydligt bredvid). Väldigt skönt.

Efter det, klockan 9:45 åkte jag och mötte Doug på St Jakob. St Jakob är både en stadsdel och en hållplats. Här ligger Basels fotbollsarena, hockeyhall, ett utebad, shoppingcenter och i vårt fall är det också hållplatsen närmast Park im Grünen, en av Basels största Parker. Parken har tre delar: Sportanläggning med ett antal fotbollsplaner, klassisk stadspark (damm, gräsmattor, lekplats etc) samt anlagda köksträdgårdar och lite djur. I parken mötte ytterligare en småbarnspappa upp, Simon, en god vän till Doug, som kommer från England och som efter bara drygt ett år i Basel flyttar vidare till USA. Sådant kan expat-livet vara.

Vi äter lunch ihop innan vi skiljs åt för våra eftermiddagssysslor och Doug visar utebadet i St Jakob.

På kvällen kommer Jennie hem och vi sitter sent på balkongen och pratar. Det är mysigt, men bara försommarvarmt så en stund efter solen gått ner får man gå in och hämta filtar. Men vi sitter kvar en bra stund.

Fredag

Ettårskoll hos Dr Gordon på förmiddagen går mycket bra. L är 75,5 cm lång och väger 10,1 kg. På onsdag skall vi återkomma för lite vaccination.

Efter lunch, lite ärenden och hämtning av LG på skolan åker vi tillsammans med lite fika och picnicgrejer till utebadet på St Jakob. 4-5 pooler, trampoliner, hopptorn, vattenrutchbanor, restauranger, café och stora gräsytor. Till vår överraskning är det nästan tomt på folk denna soliga fredagseftermiddag. Men trots solen är det lite för kallt i de otempererade poolerna så ganska snabbt flyttar vi från barnpoolområdet närmare de större och tempererade poolerna. Där fikar och badar vi ett par timmar innan vi tar helg.

IMG_5304

IMG_5301

IMG_5310

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s