Sommar i Sverige

Vi tillbringade sommaren i Sverige. Ungefär en månad blev det i Floda hos mina föräldrar. Och således också nära LGs Floda-kompisar. Jag och flickorna åkte upp en vecka in i juli och efter ytterligare en vecka kom Jennie som jobbade kvar en vecka i Basel.

Vi hade inte planerat så mycket med våra vänner i Göteborgstrakten och vi löste de sociala aktiviteterna efter hand. Viktigast var ändå att LG fick chansen att hänga med sina vänner. Och de chanserna tog hon. I efterhand har jag förstått att många går vilse just på det där med planerandet. Antingen för mycket och man får flänga som en tok utan flexibilitet för spontanitet eller så planerar man för lite och det känns som man missar att träffa viktiga kompisar. Vår första sommar hamnade tyvärr delvis i den senare kategorin. Ingen att hänga upp sej på, men till nästa gång får vi planera lite mer.

Det var vädermässiga mellandagar mest hela tiden vi var i Sverige. Inte uselt, inte toppen. Lite av varje men ständigt med lite för mycket vind. Tror vi badade mindre än tio gånger under månaden i Sverige. Ett par av baden var beklämmande kalla.

En sak jag verkligen saknat under tiden i Basel är fotboll. Att hänga med mina Blåvittvänner och att se Blåvitt spela fotboll. Under sommaren blev det fem matcher med varierande resultat. 6-0 hemma mot Örebro var resultatmässigt det bästa; att åka ut i Europa League-kvalet var det värsta.

Näst sista veckan i Sverige var vi på turné: Astrid Lindgrens Värld, Kolmården och en del släkt och vänner i sydöstra Sverige. Det var löst planerat och vi hann med allt och dessutom en del spontana påhitt längst vägen.

Sista veckan bjöd på mer sol och högre temperaturer än de övriga och i och med det infann sej lite mer riktig semesterkänsla. Mer bad och med lite mer planering försökte vi hinna träffa fler av våra vänner.

Till slut: Tacka alla fina släktingar och vänner i Sverige för att ni gjorde sommaren minnesvärd. Ingen nämnd och ingen glömd. Ni bjöd på fina stunder som återigen bevisar att det är er man saknar mest när man lämnat Sverige bakom sej en tid. Vi ses igen!

FullSizeRender-3

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s