Tillbaks i Basel. Mot en ny vardag

Vi återkom till Basel i början av augusti medan det fortfarande var över 30 grader om dagarna. Sommaren i Sverige gick fort, men vi hann med både vila och träffa en del vänner. Dessutom tog vi en del beslut.

Efter en relativt bra start på vårt utlandsliv under våren i Basel är det nu dags att höja ambitionen. Om vi skall kunna trivas här på sikt behöver jag ha mer egen tid och hitta något som är mitt och som är utmanande. Under våren var jag som bekant föräldraledig med L (utan ersättning från Sverige) och stöttade LGs skolgång och det var en ovärderlig tid och väldigt nyttigt främst för mej och LG. Men nu går LGs skola väldigt bra (låt mej återkomma om det) och jag behöver mer egen tid och mer utmaningar.

I somras bestämde vi därför att låta lilla L börja på dagis några dagar i veckan. Det kommer lösgöra tid för mej. Tid som enligt min egen mening främst bör gå till att plugga tyska och söka jobb. Men också få lite egen tid. För foto, löpning, intellektuella utmaningar, utflykter, vänner etc.

Just nu pågår inskolningen på Ylaa, ett tvåspråkigt dagis med barn från hela världen. Lilla L pratar mycket, men i än så länge i huvudsak på sitt eget språk. På dagis pratas det både engelska och tyska.

Lite försenat så bestämde vi oss också för att ha en fest. Vi hade tänkt ha den i våras, men nu dröjde det till hösten. Nu på lördag har vi bjudit nästan alla vi känner här i Schweiz till Utengasse på lite öppet hus.

En fin bieffekt med att sätta ett datum och skicka inbjudningar till en fest är att man blir mycket benägen att göra klart det sista i lägenheten. Så de senaste två helgerna har vi skruvat ihop grejer och satt upp ett och annat ytterligare på väggarna (även detta skall jag självklart återkomma till).

LG hade fullt med aktiviteter i Floda, men har än så länge inte haft några alls här i Basel, men nu när språkutvecklingen fortsätter så starkt så har vi kommit överens om att hitta en musikaktivitet och en sportaktivitet.

Sist men inte minst har vi också bestämt oss för att göra mer utflykter. Mer ut i naturen, men också mer till orter och städer längre bort.

Welcome_1

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s