I lördags hade vi fest på Utengasse

Vi hade fest i helgen. Det var möjligen något av en inflyttningsfest. Vi ville knyta fler band. Och bredare. Egentligen hade vi tänkt att ha festen redan i våras, men det var 35 grader om dagarna och vardagen bara flöt på. Men nu i början av hösten var vi mer beslutsamma. Vi planerade och bjöd in. Via mail och Facebook.

Ett par gamla vänner som finns i närheten, men framför allt nya och potentiellt blivande vänner bjöds in. Barn och föräldrar från LGs skola och från svenska skolan, kollegor från Jennies jobb och några av de vänner jag hunnit få, grannarna och ytterligare ett par personer vi hunnit träffa under det halvår vi bott här. En salig blandning. Barn och vuxna, svenskar och engelsktalande och några schweizare.

Eftersom lägenhetens storlek är begränsad och vi ville ha det avslappnat och uppsluppet bestämde vi oss tidigt för att inte bjuda på mat utan istället öppet hus där vi bjöd på dricka, snacks och lite ostar. Och lyckligtvis (?) var det ett antal som inte kunde komma för det blev fullt och gemytligt i lägenheten ändå. Vissa stunder möjligen väl gemytligt.

Folk kom och gick i vågor och det blev aldrig för mycket. Tvärt om. Det var en härlig blandning hela eftermiddagen med olika ursprung och språk. Kanske var det sammanlagt 60-70 gäster som passerade och det noterades till och med i baren Concierge på bottenvåningen. Och det knöts en del band på Utengasse i lördags. En del barn fick nya lekkamrater och några av oss vuxna som knappt kände varandra tidigare lovade att vi skulle höras av och ses igen.

När de sista gästerna gått hade mörkret sedan länge lagt sej utanför och det var plötsligt bedövande tyst i lägenheten. Jag och Jennie satt ner en stund med var sitt glas vin och var över ens om att det var en riktigt lyckad kväll. Visst det kommer krävas en del städning, främst i barnens rum, men det var det tveklöst värt. Vi skissade till och med på att vi nog måste ha en ny fest redan vid lucia.

11905392_10207489048048281_7445197222613944731_n

Foto: Tomas Magnusson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s