Apple TV har flyttat in

I måndags, kort efter releasen i Schweiz, kom brevbäraren med den Apple TV vi beställde förra veckan. Leveransen var mycket efterlängtad eftersom vår gamla Apple TV strulat och hållit på att packa ihop en tid. I vår Horizon-box har vi all linjär TV och massor av möjligheter som överstiger den Teliabox vi hade i Sverige. Men med det sagt blir det inte mycket linjär TV för oss här i Basel. Dels är våra språkkunskaper lite för svaga för att tillgodose oss många av programmen på tyska, schweizertyska, italienska, franska och slaviska; och dels har ju möjligheterna för TV-tittande förändrats så att man inte längre skvaltittar utan väljer det man verkligen vill titta på. I realiteten betyder det att vi tittar på sport och ibland lite underhållning på de ovan nämnda språken, en del på brittisk TV via Horizon men framför allt streamad TV från SVT, TV4 och Netflix och för att det skall göras smidigt är Apple TV en bra lösning.

Kanske är det på sin plats att jag klargör att Apple TV inte en TV utan en box som är kopplad till TVn som underlättar TV-tittande och TV-relaterade aktiviteter. Man kanske skulle kunna säga att Apple TVn är en alternativ mjukvara för TVns skärmfunktion. Boxen är kopplad till den vanliga TVn och sedan kan vår dator och våra övriga Apple-produkter smidigt kommunicera med Apple TVn. Det som tillkommit i den nya, fjärde generationen, Apple TV är att boxen utvecklats väsentligt. Till skillnad från de tidigare försök jag sett som gjorts under rubriken SMART TV så är den nya boxen smart på riktigt. Siri är installerad och numer finns en egen App store  för Apple TV. Med den nya appbutiken kommer naturligtvis ett väsentligt större utbud av kanaler och videoportaler än tidigare men också helt nya möjligheter: andra typer av appar, och då kanske framför allt spel. Exakt hur detta utvecklas får vi väl se.

Fjärrkontrollen har också ett par smarta funktioner: En touchyta som man använder istället för knappar när man navigerar i menyer, en mikrofon till Siri-funktionen och så är volymfunktionen synkad med den vanliga TVn vilken höjer dess status i lådan i vardagsrumsbordet. Touchytan och rörelsekänsliga delar inne i fjärrkontrollen gör den lämplig som spelkontroll och det finns redan ett par Wii-liknande spel i appbutiken. Dessutom går det ladda ner appar till sin iPhone så att den också går att använda som spelkontroll.

För nu är vi på Utengasse i alla fall nöjda över att enkelt kunna streama Bron och Homeland på måndagar.

Observera: detta inlägg är ej sponsrat.

images

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s