Ett år sedan vi besökte Basel

Dessa dagar för ett år sedan besökte vi Basel för första gången. En långhelg för att kolla av så staden var ”okej”. Hur man nu tror att man skall kunna bedöma det. Det är väl snarast frågan om en trygghetsinvaggning med nödbroms. Man får en vag bild av hur det är i Basel och om det är så att man hatar det så kan man hoppa av idéen med flytt. Lite som när någon vid bordet får smaka ett par munnar av det vin sällskapet har bestämt. Endast om det är något fel på vinet kan man skicka ut det. Och därför var besöket möjligen mer en del i flyttprocessen än i beslutsprocessen. Helgen är således snarare en symbol än tidpunkten för beslutet.

Den senaste tiden, inför detta ettårsjubileum, har vi i samtal återkommit till det där första besöket, vad vi gjorde, var vi var och vad vi åt. Trots min sentimentala läggning och det till synes viktiga datumet har detta jubileum ändå passerat relativt obemärkt förbi känslomässigt.

Nå. Det har varit en lite märklig helg eftersom LG efter fredagens besök på sjukhuset nu skall vila så mycket som möjligt. Därför har vi i princip varit hemma hela helgen och förberett oss på att det närmar sej december och jul. Vi har alltså tagit fram varmare jackor, skor och halsdukar samt en del julsaker. Dessutom har vi rotat runt bland digitala bilder från olika tidsåldrar, från olika enheter och i olika format: Det är snart dags att börja tänka på summeringen av 2015.

Tänkte avslutningsvis citera en kvicktänkt efterkonstruktion av en Henrik, vän till min vän Mats: ”Ingen åker till Basel på semester”. Det borde fler göra. Utöver att vi finns här, är staden ett fin-fint resmål för en långhelg. Se det som en uppmaning.

 

IMG_9522

Annonser

En reaktion på ”Ett år sedan vi besökte Basel

  1. Ping: Fem läkarbesök på fyra veckor | BaselPappa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s