LGs skola hösten 2015

I gårdagens inlägg beskrev jag familjens vardagsrutiner för denna höst. I detta inlägg tänkte jag utveckla lite kring hur LGs rutiner ser ut en vanlig vecka i tredje klass på Academia International School – Primary school.

Skoldagarna börjar något öppet mellan 8 och 8:30 och så är det lunch mellan 12 och 13. Varannan vecka är undervisningen på tyska och varannan vecka är den på engelska. Dessa veckor är all undervisning på detta språk. Eftersom de flesta barnen på skolan har förkunskaper antingen i tyska eller engelska är språkundervisningen oftast nivåindelad. LG tillhör oftast den högre nivån på engelskan och lite av båda på tyskan.

De teoretiska ämnen dom läser i skolan, utöver tyska och engelska, är matte, projekt och franska. Projekt är ämnesöverskridande temaundervisning och har till exempel handlat om stenåldern, vinterdjur, vulkaner och högtider. Nedan kallar jag detta undervisning. Dessutom har dom fyra praktiska ämnen varje vecka: Gymnastik, simning, musik och konst.

Måndag:
 • 8:30-10 Gymnastik tillsammans med den andra lågstadieklassen.
 • 10:20-12 Undervisning
 • 12-13 Lunch
 • 13-14 Läxhjälp
 • 14-17:15 Project club

Fortfarande duschar dom inte efter gymnastiken. Project club är ett frivilligt, individuellt och kreativt ämne som leds av en lärare från en högre klass. LG har gjort ett Baselmonopol, en hajposter, ett basketspel och nu skall dom göra ett TV-program.

TISDAG:

8:30-16:30 är det undervisning hela dagen utom mellan 10:20-12 då det är musik på schemat. Under engelskaveckorna har LG extraundervisning i liten grupp i engelska under halva musiklektionen. LG är riktigt besviken att hon varannan vecka missar en bit av musiken.

ONSDAG:

Undervisning mellan 8:30-12. Under tyskaveckorna delas eftermiddagstiden 13 och 14:45 mellan boosterklass i tyska och läxhjälp medan det bara är läxhjälp under engelskaveckorna.

Klockan 14:45 slutar LG på Academia i Kleinhüningen och vi åker till Bottmingen för undervisning i Svenska skolan kl 16-17:30. Detta är en av LGs höjdpunkter på veckan.

TORSDAG:
 • 8:30-9:00 Simning
 • 9:30-12 Undervisning
 • 12-13 Lunch
 • 13-14:45 Konst
 • 15-16:30 Franska

LG är mycket förtjust i torsdagarna som innehåller simning, konst och franska!

FREDAG:

Fredagarna är veckans kortaste dag med undervisning 8:30-12. Dessutom har LG privat pianolektion mellan 12:30-13 (ligger utanför ordinarie skola). Efter en lång vecka är det ganska skönt med halvdag på fredag. Och förhoppningsvis kan vi hitta på något kul eller intressant på eftermiddagen mellan skolan och fredagsmyset. Till exempel till ett bibliotek, på lite shopping eller på någon liten utflykt; lite beroende på väder och dagsform.

Det finns ett äldre inlägg om upplägget på Academia. 

IMG_9683

 

 

Annonser

4 reaktioner på ”LGs skola hösten 2015

 1. Intressant att se hur andra barns veckoschema ser ut. Här i Bayern ser vår ena sons schema väldigt likt ut, förutom simningen och franskan (han går i 1:an). Kanske skulle ta och skriva ett inlägg på detta tema jag också 😊
  Hälsningar Linnea i Ingolstadt

  Liked by 1 person

 2. Ping: Mest uppåt. Läget december 2015 | BaselPappa

 3. Ping: Gott nytt #Baselpappa-år | BaselPappa

 4. Ping: LGs skola hösten 2016 | BaselPappa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s