Luciafirande i Basel.

SVT levererade luciastämning redan till frukost denna decembermorgon. Efter det förflöt dagen som en ganska vanlig söndag för en småbarnsfamilj. Jag och Jennie sprang var sin runda, L busade med sina leksaker och LG var på sitt rum och läste och pysslade.

Och efter lunch satte vi oss på en spårvagn som efter ett byte skulle ta oss till Hofmatt. Där i en lokal som heter KUSPO hade Svenska klubben i Basel hyrt in sej för en av föreningens årliga höjdpunkter: Julfesten.

Gissar vilt att vi var ett par-tre hundra på plats. Blandade åldrar, många äldre, men också många barnfamiljer.

I entrén var det kapprum och en liten julbasar. Där kunde man köpa lotter, spela på ett lyckohjul, köpa glögg och handla lite svenska julprodukter. Det sistnämnda verkade inte speciellt populärt, medan jag tror alla de tidigare aktiviteterna gick bra. Med hjälp av E-handel, IKEA och lågprisflyg  är man inte längre så avskuren från Sverige här i mitten av Europa.

Från entrén öppnades stora dörrar in i en stor aula. Längst fram en scen som inte användes och på golvet en stor julgran och utöver det 12 juldekorerade långbord och en cafébar längst ena långväggen. Cafébaren serverade fika som ingick i entrén: kaffe/te/saft och luskat och pepparkakor.

På borden var det fri sittning och för oss som kom ganska sent betydde det att vi fick sitta ganska långt bak tillsammans med vänner som också kom lite sent. Trots att det var så mycket folk var det ändå ett ansenligt antal människor man känner sedan tidigare, främst från Svenska skolan. Glad stämning och många barn i lokalen.

Programmet innehåll långdans, dans runt granen, fika, små tomtenissar som sjöng, luciatåg och ytterligare en omgång dans runt granen samt ett tomtebesök.

Lagom långt och en rejäl portion Lucia och julstämning. Dessutom läste min favorittärna (fortfarande på kryckor, men med nytt gips, i rött) några stofer ut en dikt.

IMG_9916 IMG_9918

IMG_9935

IMG_9947 IMG_9951

 

 

Annonser

2 reaktioner på ”Luciafirande i Basel.

  1. Ping: Svensk julkänsla i Basel | BaselPappa

  2. Ping: Drar ihop sej mot jul i Sverige | BaselPappa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s