Ett år i Basel!

Det är inte faktiskt inte klokt vad tiden går snabbt. Värsta klyschan, ja visst. Men när vi i dagarna reflekterat över vår tid här, vad vi har gjort och upplevt, vad vi lärt oss och hur vi ser på det passerade året så känns det som det gått så mycket längre tid. Det var alltså ett år sedan vi lämnade det trygga inrutade livet i Floda med allt som hörde till. Idag är det nästan svårt att föreställa sej något annat än livet i Basel.

Visst har vi starka känslor till Sverige, Göteborg och till Floda. Och till alla våra släktingar och vänner. Och till ytterligare ett antal fina platser och företeelser man saknar. Just idag spelar Blåvitt årets första match, det är ett unikt event jag saknar med hela kroppen. Jag saknar också Torskabottens badplats och Göteborgs södra skärgård. Men jag saknar också mitt favoritsushiställe i Shinjuku, Tokyo; Washington Square Park på Manhattan och Palm Paradise Cabanas i Tangalle, Sri Lanka. Och jag saknar Stockholmsutsikten från Fåfängan. Platser som när man upplevde under speciella omständigheter eller i särskilt känsloläge och som därför sparats som unika minnen.

Men att ha långt till sina nära och kära känns alltid besvärande känslomässigt. Vi älskar att ses när vi är i Sverige och att ha er på besök hos oss på Utengasse. Vi har er alltid i våra tankar och tycker alltid om att prata med er.

Men vi har ju också ett liv här i Basel som pågår 24/7. Det är på många sätt likt vardagen i Sverige, komplett med livspussel och allt: Lämningar, hämtningar, lekplatsbesök, mat, löppass, tvätt och städ. Och läxor, arbete, IKEA-besök och storhandlingar. Men givetvis också vänner, barnens kompisar, fredagsvin och söndagspromenader. Allt det där som gör livet värt att leva.

Vi kommer inte glömma några av er vänner, släktingar eller favoritplatser under tiden i Basel. Men vi kommer skaffa fler.

Och imorgon börjar år två.

IMG_0725

Annonser

2 reaktioner på ”Ett år i Basel!

  1. Ping: Vad har första året i Basel lärt oss? | BaselPappa

  2. Ping: Två år i Basel | BaselPappa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s