Full fart framåt för LGs fot

Efter fyra månader med långsam förbättring har det nu hänt mycket positivt de senaste tre veckorna.

Jag har bloggat om detta elende förr, men i korthet har följande hänt: Det hela började med att LG var med om en olycka och ett fall i samband med hopp, spring och lek i oktober. Sedan dröjde det tills en bit in i december innan LG fick rätt diagnos (Bone bruise/benmärgsödem) och behandling (gips, kryckor och belastningsförbud). Den kryckgående LG fick en inflammation i handen som följd av överansträngning och hamnade i rullstol tidigt i januari. Ackompanjerad av en gipsad arm.  LG blev av med ett gips i januari och ett i februari, men hon blev kvar i rullstolen; kryckor för kortare sträckor och så var det fram till vår resa till Dominikanska republiken. Och efter hemkomsten har det hänt mycket.

På resorten där vi bodde under semestern i Dominikanska republiken fanns en stor trapets som vi passerade varje dag. LG sneglade på den där från sin rullstol varje dag vi passerade och någonstans i mitten av semestern bestämde hon sej för att anmäla sej. Det var lektioner i trapetsen för vuxna varje eftermiddag och för barn/ungdomar varje förmiddag. Sagt och gjort. Nästa morgon efter frukost rullade hon fram i sin rullstol och anmälde sej. Så var hon med på övningar i markplan, klättrade upp på 8 meter på den smala stegen och kastade sej ut i trapetsen (med både livlina och skyddsnät så klart). Men mellan alla stationer gick hon med kryckorna. Lite ovan var hon i sin favoritmiljö: stänger. Men det gick bra.

På tre veckor har LG nu gått ur rullstolen och förra veckan lämnade hon dessutom kryckorna hemma för gott.

Plötsligt har all spegelterapi, psykologhjälp, tensmaskiner, övningar, kryckor, bärande, arbetsterapi och sjukgymnastik ett par gånger i veckan lätt varit värt det. Äntligen har det gett resultat. Och det påverkar hela familjen.

  • Med mer rörlighet hinner LG ut på skolgården och leka med alla kompisar på skolan, vilket redan har gett uppsving i humöret.
  • Mer rörlighet gör att vi kan hitta på mer saker på helgerna, något hela familjen längtat efter.
  • Vi kommer kunna återvända till onsdagspassen på Svenska skolan.

Från och med onsdagen handlar sessionerna hos sjukgymnasten om att lära sej att inte halta utan gå som vanligt och om att bygga upp musklerna igen. Vi har kommit igenom det värsta, men det är allt en hel del kvar.

Och igår när jag hämtade LG på skolan var stolt och nöjd över att ha slagit samtliga klasskamrater i höjdhopp.

10301586_10154033649584047_6306029278721185844_n 12799319_10154009688001202_3420640141529961122_n

 

Annonser

2 reaktioner på ”Full fart framåt för LGs fot

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s