Äntligen sommarlov!

Sedan någon dryg vecka är det nu efter en tveksam och blöt vår äntligen högsommar i Basel. Mestadels sol och drygt 25 grader. Nu i helgen har vi också fått besök av Roger och Kristina (Jennies pappa och hans fru). Och igår fredag var det äntligen vårterminens hett efterlängtade sista dag. Nu har alltså LG äntligen sommarlov!

Sista två veckorna har skolarbetet rampats ner till förmån för mindre allvar och mer skoj. Inga läxor och inga boosterklasser i tyska. Förra veckan, som var en engelskavecka, var det häxtema på all undervisning efter Roald Dahls Witches. Och denna vecka, en tyskavecka, har det varit ett par utflykter, pysslande och summeringar. Och trots att LG verkligen gillar skolan känns det tydligt att det är dags för sommarlov. Varma dagar, dalande motivation, svårare med koncentrationen, svårare att lägga sej i tid och att komma upp om mornarna. Att det varit sommarlov i Sverige senaste månaden har inte heller hjälpt till.

Sista dagen blev emotionell: avsked till fyra lärare som inte hänger med till fjärde klass och dessutom skall tre klasskompisar sluta till nästa läsår. Två av dom är dessutom några av LGs bästa vänner. En av dom flyttar idag till San Diego och när jag träffade deras dotter i trappan var hon ledsen och söndergråten. Sådant ingår i livet som expat. Det kan både ske en själv och ens vänner.

Som jag tidigare varit inne på så är det ingen skolavslutning sista dagen utan när undervisningen är klar för dagen ses föräldrar, elever och de lärare som kan lite informellt i parken framför skolan som tjänstgör som skolgård.

Vi firade med årets första Rhensimning, eftermiddagshäng vid buvetterna och bluesfestival som pågår i våra kvarter i Kleinbasel under fredagen. Det var till slut en ganska trött tjej som gick och lade sej ganska tidigt denna efterlängtade fredag.

Lilla L fortsätter på dagis ytterligare ett par veckor, vilket öppnar möjligheter för lite mer storbarnshäng.

Roger och Kristina stannar ytterligare några dagar innan dom fortsätter med husbilen vidare i Europa. På tisdag får vi besök av en kompis från universitetet och hans familj och den 11:e kommer en av LGs allra bästa svenska vänner på besök.

Den 14/7 åker jag och LG till Sverige. Jennie och Lisen stannar i Basel ytterligare en vecka och ansluter i den Floda 22/7. Sedan har vi tre semesterveckor i Sverige tillsammans. Jag hoppas kunna se en del Blåvittmatcher. 3-8/7 tar vi en bilutflykt till Astrid Lindgrens värld och för att besöka släkt och vänner i östra Sverige. Hemresan blir den 14/8 och möjligen passar vi på att avsluta Sverigevistelsen med att gå på Way out West.

Men låt oss nu inte gå händelserna i förväg utan nu tar vi sommarlovsdagarna en i taget.

IMG_4336

 

Annonser

En reaktion på ”Äntligen sommarlov!

  1. Välkommen hem och hoppas ni får några riktigt fina veckor. Vi åker som vanligt ut i Europa och landar i Kroatien några dagar för sol och bad. Alltid lika roligt att läsa det du skriver.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s