Ueli bier och två virala filmer från Basel

Sommar och semester i Sverige. Ändå gör sej Basel påmint gång på gång. Som härom morgonen till exempel när två filmer med Baselkoppling blev stora i mina flöden.

Du har säkert redan sett Pokémons revenge som är en promofilm från staden Basel som har miljoner visningar på YouTube. Tidningen Resumé skriver mer om filmen här.

Skärmavbild 2016-08-05 kl. 16.17.02

Se Pokémon revenge. 

 

Nästa film som var stor i mitt flöde nådde nog inte lika stor i ditt flöde. Det handlar om hur Kleinbasel-ölmärket Ueli presenteras i Japan. Ueli är ett relativt nytt ölmärke i Schweiz som nyligen firade 40 år. Det lär ha startats av unga män som ledsnat på kartellsituationen som rådde för öl. Tillverkningen skedde, då som nu, i vårt grannkvarter på Rheingasse i Kleinbasel och länge kunde Ueli bara köpas på restaurangerna Linde och Fischerstube. Så småningom dök ölet upp på fler restauranger i Kleinbasel, men Ueli har alltid haft en stark koppling till Kleinbasel och dess traditioner såsom Vogel Gryff (Ueli är namnet på jycklarna som är en viktig del av firandet). Slutligen gick det inte hålla emot succéölet utan det började dyka upp även i Grossbasel, men då under namnet Ueli export.

Skärmavbild 2016-08-05 kl. 16.12.11

Så här presenteras Ueli bier i Japan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s