Ett litet steg närmare Europa

Nu ikväll slog Blåvitt Qarabağ FK från Azerbadjan på Gamla Ullevi med 1-0. Det är ett dubbelmöte som avgörs nästa torsdag och vinnaren går till Europa Leagues gruppspel och belönas dessutom med en prissumma på cirka 22 miljoner kronor.

Jag upplevde matchen delvis via en dålig stream och delvis via twitter, matchrapporter och statistik. Dagens match slutade 1-0 efter mål på en frispark av internationell klass av Mads Albæk i minut 56. En ledning som nog är helt nödvändig för att vi skall ha chans i bortamötet om en vecka. QFK är ett mycket starkt hemmalag.

Dagens match präglades av ett QFK som dominerade bollinnehavet och hade flest chanser. Men blåvitt spelade kontrollerat och det var sammantaget en match med få chanser. Tom Pettersson och nyförvärvet Scott Jamieson skall nämnas extra för deras insatser. Och Mads Albæk vars världskassfrispark blev matchens enda mål (titta gärna på det igen).

Matchstatistiken talar sitt tydliga språk och QFK lär vara än mer dominanta på sin hemmaplan. Det gäller att vi är vansinnigt disciplinerade defensivt, men också att vi är bygger upp riktiga kontringar och anfall när tillfälle ges.

  • Bollinnehav (%): 40-60
  • Målchanser: 4-17
  • På mål: 3-6

Enligt statistik från europeiska knockout-matcher har lag som vinner den inledande hemmamatchen med 1-0 61% chans att avancera. Men QFK är ett mycket starkt hemmalag.

Nu är vi ett litet steg närmare Europaspel än vi var i morse. Det är alldeles för tidigt att fira avancemang, men ikväll bör vi fira dagens seger.

Skärmavbild 2016-08-18 kl. 21.38.27

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s