LGs skolgång våren 2016

Imorgon är det måndag och den andra veckan av LGs hösttermin startar. Den första tyskaveckan. Den första ordinarie. LGs skola heter Academia International School och där sker undervisningen varannan vecka på engelska och varannan på tyska. Jag har redan skrivit flera inlägg som helt eller delvis handlar om LGs skola och om du vill läsa mer av det så börja med denna introducerande text och välj sedan bland dessa tidigare inlägg.

En måndag i mitten av juni hade vi vår halvårsvisa träff med de två huvudlärarna för tyska och engelska för en genomgång av LGs studieresultat. Och trots att vi hade en mycket god känsla inför mötet så är det alltid lite nervöst. Man får inte heller glömma den extra utmaningen LG hade med sej 4-5 månader över nyår i och med sin fotskada som gav henne gips om både fot och arm samt  satte henne i rullstol. Trots det och i linje med det generella intrycket vi hade så fanns det inget att oroa sej över. LG har kämpat på med lust och beslutsamhet och det har gett goda resultat.

Betygen är uppbyggda i en ämnesdel (studieresultat) respektive inställning (mjuka perspektiv). Ämnesdelen domineras av 3-4 betyg för olika perspektiv i för Engelska (som andraspråk), Tyska (som andraspråk) och Matematik. Och var sitt betyg för de övriga ämnena (Franska, Projekt (naturvetenskap), Idrott, Simning, Musik, Arts/craft).  Inställningsvariablerna är knappt 10 till antalet och handlar till exempel om att vara en bra kompis, samarbete, hjälpa andra, beslutsamhet etc.  För varje resultat ges ett betyg på en 4-gradig skala och till det kommer det skriftliga kommentarer, generellt och till var och varannat betyg.

Utan att gå in på detaljer konstaterar jag att LG har väldigt bra resultat över i princip hela linjen. Även om vi inte är jätteförvånade blev vi nästan förstummade i samtalet. En som inte är förvånad, men jättestolt är LG själv. När hon fått markera vad hon tycker sej vara värd så ligger hon på samma nivå som lärarna.

Vi sitter superstolta i LGs klassrum i små barnbänkar och hör där hör jag mej själv stolt och generad nästan förklara bort de goda resultatet som om det vore en tillfällighet. Men det sjunker in.  Och vi vet naturligtvis det hon och lärarna också vet: att hon är duktig i skolan, smart, beslutsam och med fallenhet för skolan.

Vi gick raka vägen från skolan för att hämta lillasyster och sedan direkt vidare till en kolgrillsrestaurang för att fira. Där efter besökte vi ett glasskafé på vägen hem.

 

schifferhaus_basel_2016_05_11_17_11_42_gallerie___schifferhausch

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s