Helgen v34

Trots att vi fördelade mesta tiden denna helg mellan Utengasse och St Jakobs gartenbad hann vi med de kul grejer vi planerat: ölmarknad, 40-årsfest och utflykt till streetfoodfestival.

Men låt mej orda lite om vädret först. Jag har nämnt det tidigare, men det gäller fortfarande: Sedan vi återkom till Basel efter vistelsen i Sverige har det varit lite av en värmebölja här. 34-36 grader som toppnotering i skuggan är ingen ovanlighet och då är det i regel minst tio grader ytterligare, och omöjligt att vistas i solen. Om nätterna är det nästan ännu värre. Var och varannan natt är tropisk och har man oturen att vakna tidigt är det snart sagt omöjligt att somna om. Mornarna och de sena kvällarna är den bästa tiden. Vädret och temperaturen är förutsättningar som påverkar allting vi gör just nu.

I fredags var jag på Basels ölmarknad med lite gamla och nya vänner i en rätt löst sammansatt trupp. Det är fjärde året den hålls och som traditionen bjuder så går eventet av stapeln på Bahnhof St Johann, mellan Novartis och Kannenfeldplatz. För första gången var det uppdelat på två dagar med delvis olika öl på fredagen och lördagen. Ett antal lokala mikrobryggerier säljer öl och lite merchandise till enhetliga priser, 2 CHF för ett halvt glas (15 cl) och 4 CHF för ett fullt glas (30 cl). All betalning, inkl mat från food trucks, görs i form av polletter som köps på särskild plats. Det är kvalitetsmässigt ett ganska stort spann mellan de relativa storheterna Ueli och Unser vars öl smakar bra och är lätta att hitta i barer och butiker och de minsta småbryggerierna som man aldrig sett eller hört talas om. Där emellan fanns det en hel del smakvärt. Ifjol hittade jag Gleis 1 och i år WF.

Morgonen efter ölfestivalen var det fotbollsträning med BIFC och hela familjen var på plats på gräsplanen Jakobsberg klockan 10. Inte bara hade vi med fotbollsgrejer till mej och L, dessutom hade vi med badgrejer så vi skulle kunna åka direkt till badet efteråt. Det har blivit så att för att jag skall kunna vara med och leda träningarna för 2-5-åringarna  så måste Jennie vara med och hantera lilla L. I barngruppen är det krav på att föräldrarna är med för att barnen skall kunna delta och det visar sej varje vecka vara nödvändigt för i princip varje barn. Men så är dom ju små också.

Efter fotbollsträningen tog vi oss direkt till St Jakobs Gartenbad, ett av stadens större badanläggningar med totalt 5 pooler. Vi gillar att komma ganska tidigt till St Jakob eftersom det då är väsentligt mindre folk och lättare att få en bra plats. Vi hittade en bra plats i närheten av, men inte allt för nära, småbarnspoolen. Vi blev där återstoden av dagen.

På kvällen skulle Jennie på 40-årsfest hos en kollega. Kollegan är gift med en svensk som var med på ölfestivalen men som jag inte träffat förut. Eftersom vi hade en trevlig fredag ihop kändes det lite trist att vi inte ordnat barnvakt till lördagen. Det var fortfarande över 30 grader varmt när hon gav sej av mot linje 8 ändstation Neuweilerstrasse (nya spårvagnar med fullt fungerande AC). Det var uppenbart en lyckad fest eftersom jag fick hem en väldigt glad Jennie som ankom med taxi lite efter 02.

Jag vaknade inte när hon kom hem, men i samma veva öppnade sej himlen i ett rasande åsk- och regnoväder som under en period också bjöd på pingisbollstora hagelkorn. Det var som att vakna i en bil som maffian bestämt sej peppra sönder i 20-talets Chicago. Jag visste inte att det var oväder på väg in och hade låtit ett av sovrumsfönstren stå öppna. Vi träffades på övervåningen plockandes hagelkorn från hallen och 5 meter in i hallen.

På söndagen unnade vi oss den sovmorgon vi kunde få innan vi, än en gång, tog oss till St Jakob för en heldag med sol och bad på det stora poolområdet. Innan 13-14 var det helt ok med folk, men efter lunch blev det nästan för mycket folk, både i poolerna och mellan filtarna i skuggan.

Tanken var sedan att vi skulle avsluta helgen med en musik- och streetfood festival jag hade hittat i Weil am Rhein. Tyvärr hade jag missat var den skulle vara och blev väldigt besviken när vi kom till Rheinpark och det inte var en enda food truck på plats. Jag förbannade mej själv och antog att jag sett fel på dagar så festivalen var fredag-lördag och inte lördag-söndag. Vi åt istället en trevlig middag på den tyska Kinesrestaurangen med utsikt över Rhen och en bit av Frankrike. Idag på morgonen när jag kontrollerade saken visade det sej att jag inte alls haft fel på dag utan på plats. Festivalen var i Dreiländer garten som ligger i närheten av Laguna, något söder om centrala Weil am Rhein.

En riktigt trevlig.

14080082_10154477022766202_6296963504026702458_n

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s