KLM ersätter för fadäsen i somras

KLM lyckades, tillsammans med sina partners, klanta till det när jag och LG var på väg till Sverige för semester i somras. Inställt flyg och långsam och bitvis väldigt tråkig ton i hanteringen. Sammanfattningsvis kom vi till Sverige 14-15 timmar för sent, efter att vi fått åka hem och sova en stund mellan det inställda flyget och det vi fick ta istället som gick i arla morgonstund dagen därpå.

Jag har dragit mej för att skicka in krav på ersättning eftersom jag dels helst vill glömma hela incidenten och dels för att jag är lite lat och inte riktigt hade koll på arbetsinsatsen (både inläsning av regler och formulering). Jag fick i alla fall tummen ur för knappa två veckor sedan och med hjälp av en vän som skrivit motsvarande brev till ett annat flygbolag i samma sfär tidigare sommar lyckades jag formulera brevet på mindre än en timme och idag fick jag svar.

KLM skyller på tekniken (det var faktiskt så att ena motorn hade slutat att fungera på det flygplan vi skulle åka med på dess resa till Basel) och ägnar sej sedan ömsom åt att beklaga och ömsom åt att stolt erbjuda ersättning. Standard, men snyggt formulerat mail som även innehåller en del detaljer både om vår tänkta resa och om den som slutligen blev av. Ersättningen är sedan identisk med de informella riktlinjer som tillämpas. Förseningens längd och resans längd avgör storleken på ersättningen. Om förseningen är mer än fyra timmar och resan längre är 1500 km ersätts man med €400 men vår resa är något kortare och ersätts med €250 per person. Eller med resor (KLM, Air France och Delta) till ett värde av €350 per person som dock måste resas för inom 12 månader.

För oss som bor här mitt i Europa och reser flera resor till Sverige varje år är det senare ju ett bra alternativ förutsatt att man har förtroende för flygbolagen i fråga. Utöver vår incident så råkade även Jennie och lilla L ut för strul när dom kom med KLM veckan efter oss till Sverige: bagage var saknat i flera dagar innan det plötsligt dök upp igen.

Men igår flög Jennie till London med KLM, så visst förtroende har vi. Hon skall vara där en hel vecka för förmöten, möten, debriefingar och möjligen också för att delta på konferens. Tidigare reste Jennie rätt mycket, men nu var det länge sedan jag var ensam en hel vecka med barnen. Men veckan har börjat utmärkt.

Möjligen är det läge att ta ut den där ersättningen i resor ändå.

jav20141118152804

 

Annonser

2 reaktioner på ”KLM ersätter för fadäsen i somras

  1. Ping: Jennie i London och mammighet | BaselPappa

  2. Ping: Flygbolagens ersättningar | BaselPappa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s