Hjalmar Jonsson

Dagens match mot Elfsborg är Hjalmar Jonssons sista hemmamatch för IFK Göteborg. Efter drygt 400 A-lagsmatcher under 15 säsonger avslutar Hjalmar sin aktiva karriär och ikväll kommer han hyllas extra av Blåvitts supportrar.

Jag har sett Hjalmar Jonsson från träläktarna på Gamla Ullevi. Jag har sett Hjalmar från läktarna på Nya Ullevi. Jag har sett Hjalle från betongläktaren på Gamla Ullevi. Islänningen Hjalmar Jonsson väljer att avsluta sin karriär vid en ålder av 36 år. Ingenting är konstigt med det. Han känner att han inte längre kan bidra som förr och varje karriär måste ha ett slut. Hjalmar har professionellt företrätt Keflavik och de senaste 15 säsongerna vårt älskade IFK Göteborg där han gjort över 400 A-lagsmatcher. Att platsa i Blåvitt 15 säsonger i rad är beundransvärt i sej, att välja att stanna hos oss är en lojalitet och kamratskap vi supportrar älskar.

Hjalmars popularitet har varierat på läktarna men hans lojalitet har varit obändig och sedan han vann över oss på sin sida blev han för evigt omtyckt, ärkeängel och kultspelare. Och det är symtomatiskt att läktarsången till Hjalle är till melodin No Limit. Inga gränser. Som Hjalmars lojalitet och som vår kärlek till Hjalle.

Under sin tid i Blåvitt har Hjalmar gjort oss bättre. Som spelartrupp, som lag och som förening. Jag unnar Hjalmar det Svensson-liv han längtar efter, men hoppas att han stannar kvar i IFK Göteborg och fortsätter utveckla vår förening.

Tack Hjalmar.

cwds82uwyaaigza

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s