Manor bjöd på ostfondue

Sedan december 2014 har ett antal invånare och restaurangägare i den delen av Kleinbasel där vi bor gått ihop för att göra området mer attraktivt. Det är ett område som långsamt men tydligt genomgår en gentrifiering där oansenliga frisörer och märkliga lokaler blir barer, spännande butiker och hippa barberare. Kärnan i initiativen så här långt koncentreras till Utengasses parallellgata Rheingasse. Och bara sedan vi flyttade till Kleinbasel för 1,5 år sedan har det öppnat minst 2-3 krogar och lika många spännande butiker i området.

Julmarknaden, Adväntgass im Gleibasel (Adventsgatan i Kleinbasel),  är en av Rheingasses viktigaste aktiviteter och pågår sedan i tisdags och fram till julafton. Utöver att de vanliga restaurangerna har öppnat uteserveringarna med olika typer av uppvärmning så finns här ett drygt tiotal food- och drinktrucks och en vinterbuvette. Och för barnen finns det en cirkusvagn och barnteater. På Grenzwert kan man till exempel handla korv och annat lättgrillat i baren och sedan grilla över kolrännan som håller värmen uppe på den renhudsbeklädda uteserveringen under provisoriskt timrat tak.

Nu ikväll var det en av de största händelserna under Adväntsgasse: Varuhuskedjan Manor, huvudsponsorn, bjöd in till fonduekväll. Långbord med plats för ett par hundra personer räckte inte långt när Manor bjöd på ost och bröd. Kön för att hämta mat var över 50 meter lång när eventet öppnade klockan 18 och själva uthämtandet och handlandet av kompletterande vin gick snabbt. Men det uppstod en rejäl flaskhals när samtliga gäster behöver värma sin fondue tills den är flytande på Manors tio kokplattor vilket gjorde att vi kom att äta 45 minuter senare än beräknat. Undan för undan fylldes fler och fler även av övriga bord runt kring Rheingasse upp med fonduegrytor och glada gäster.

Vi hade stämt träff med några vänner och trots kylan och väntan blev det en utmärkt trevlig afton i goda vänners lag. Efter en stund lämnade barnen oss i kylan och kilade hem till oss och drack varm choklad, varefter vi fick lite vuxentid för samtal och skratt utanför Grenzwert. Vi tackar familjen Benkert och Manor för en trevlig kväll.

Utöver att bjuda medelklass-schweizare på middag skänkte Manor 15 CHF (ca 130 SEK) för varje gäst till välgörenhet.

fullsizerender

Hela gänget

img_6275

Halva gänget

img_1642

Långkok av fel sort

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s