Drar ihop sej mot jul i Sverige

Vi befinner oss mellan tredje och fjärde advent, lite drygt halvvägs in i adventskalendern, efter besök på Basels stora julmarknad, efter samtliga våra schweiziska julfester, efter LGs fyra luciatåg som kröntes med helgens julfest med Svenska klubben, efter både fondue- och utekväll på Rheingasses julmarknad, men fortfarande före nästan alla julklappsinköp och andra julaftonsförberedelser. På fredag går LG sin sista dag på höstterminen och i och med det hägrar lite välbehövligt jullov.

Hösten har gått fort. Väldigt fort. Rutiner som jobb, skola, hemmasysslor, kvällsaktiviteter och tid med vänner. Vardagen har en tendens att opåkallat och obönhörligen bara rulla på i sin egen takt och får nästan ett eget liv. Om man skall få gjort något extra måste man kämpa sej ur sin komfortzon på egen hand. Generellt är det lättare under den ljusnande våren och dess lov och långhelger.

Dock var det ju så att vi i november hade förmånen att ha tre olika besök här i Basel och emellan dom var Jennie på veckolånga resor till Wien respektive New York. Det blev en hektisk månad som tog oss från mitten av oktober rakt in i julen.

Det har varit några olika julfester här i december. Framför allt har LGs deltagande i luciatåget inneburit att vi varit runt på lite olika ställen som IKEA, Svenska kyrkan och Hästens sängar på olika julevent. Lägg där till olika festligheter i LGs skola, på Ls dagis och just idag har Jennie julfest med sitt jobb. Dessutom har vi varit och julat oss hemma hos både familjen Sand och familjen Waidzunas. Kanske var den juligaste tillställningen ändå Luciafesten med Svenska klubben i söndags. Jag skrev lite mer utförligt om det i fjol, och traditionen trogen var det nästan identisk i år, LGs kryckor undantaget.

Vi har besökt julmarknaderna, både den stora i Grossbasel (beskrev den såhär i fjol) och den lilla, mat- och dryckesdito, Adväntsgass (skriver lite om den här) här i kvarteret intill ett par gånger var och testat lite, kikat runt, ätit lite, druckit lite, men inte riktigt fått till något riktigt dedikerat besök. Vi har till exempel inte besökt pysselmöjligheterna som erbjuds i Märchenwald, på Barfüssenplatz och vi har inte sett teatern eller suttit ute på Grenzwerts renfällar och värmt oss över den glödande kolrännan.

Men nu börjar det dra ihop sej. På söndag (18/12) åker jag och LG till Sverige och torsdagen veckan efter (22/12) kommer Jennie och lilla L. Jag och LG tänkte passa på att träffa lite vänner, både tillsammans och var för sej, handla julklappar och bli lite ompysslade.

IMG_9334.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s