Lucka 17: Park im Grünen och Merian Gärten

I norra delen av Baselförorten Münchenstein ligger St Jakobs utebad och träningsanläggning samt det jag gömt bakom lucka 17: Det L-formade parkområdet Park im Grünen och Merian Gärten. Detta område var värd för trädgårdsutställningen Grün 80 just 1980.

Merian Gärten

Merian gärten grundades, ägs och förvaltas av Christoph Merian och sedermera av stiftelsen i hans namn. Christoph var affärsman och filantrop och en av Schweiz rikaste personer under 1800-talets första hälft och ägde stora landområden, bland annat i Münchenstein.

Trädgården är gratis att besöka och används för utbildning av stiftelsen. Det är den uppräta delen av L:et och uppdelat i tre delar:

  • Bürglingerhof – En utställningsbondgård med tillhörande frukt-, grönsak- och kryddträdgårdar och den mest besökta delen av Merian.
  • Englischer Garten – Engelsk park anlagd av Christoph.
  • Vorder Brüglingen – Domineras av stiftelsens byggnader för ekonomi och utbildning.

Här finns kafé, butik, museum, kvarn, konst och ståtliga Villa Merian. Parken är en pärla väsentligt mindre besökt än den mer öppna Park im Grünen.

Park im Grünen

Park im Grünen är basen i L:et, ett klassiskt familjeutflyktsmål som tycks förvaltas av Migros. Denna del av parkområdet är mer tillrättalagd med dammar, en japansk del, minigolf, karusell, lekplatser, en stor dinosaurie och stora gröna böljande gräsmattor. Samt huvudnumret, den stora och prisvärda restauranganläggningen för mat, fika och konferens Seegarten.

Parkens hemsida är värd att besöka främst för sitt galleri med 360°-foton.

seegarten_1n-wide-16x9-171980bcda9607098fab3f666c1fd7a47cafe-merianimgres-1picture_10220_villa_im_nebel_1_2_patrick-oliver-hewer_intownguide-info

 

Annonser

En reaktion på ”Lucka 17: Park im Grünen och Merian Gärten

  1. Ping: Besöksguide, baselkalendern på karta | BaselPappa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s