Lucka 19: Lange Erlen

Längst Rhenbifloden Wieses schweiziska sträckning ligger natur- och kulturområdet Lange Erlen. Wieses avrinningsområde börjar i södra Schwarzwald och har en total längd av närmare 6 mil innan den passerar den schweiziska gränsen vid Lörrach och rinner längst med Tysk-Schweiziska gränsen via Riehen (kommun) och stadsdelarna Hirzbrunnen, Kleinhüningen och Klybeck.

Lange Erlen består i huvudsak av lövskog, men också viss ängsmark och sand- och grusbankerna ner emot floden. Det är ett relativt oreglerat promenadområde på båda sidor om floden, även om det norr om floden inkluderar landsgränsen till Tyskland. Året runt är området närmast floden välbesökt av flanörer, joggare, friluftsintresserade och hundägare och om sommaren dessutom av besökare som badar, grillar eller har picnic vid floden.

Söder om floden, nära Eglisee och precis innan Wiese åter ger sej till känna i civilisationen i Kleinhüningen ligger djurparken Lange Erlen. En välskött gratis djurpark med överraskande fint utbud av djur inklusive lodjur, vildsvin, apor och wisent. Ett besök är som bäst om våren då man i regel också får uppleva tiotalet häckande storkpar och ljudkulissen av deras klapprande näbbar.

WL_482_21_basel_lange_erlen_T.jpgFluß_Wiese_Blick_flussaufwärts_Lange_Erlen.jpg

1_lange_erlen_img_8316_f823_image_3

images-cms-image-004565372imgres-2

Annonser

2 reaktioner på ”Lucka 19: Lange Erlen

  1. Ping: Besöksguide, baselkalendern på karta | BaselPappa

  2. Ping: Svenskt återbesök | BaselPappa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s