Lucka 24: Rheingasse

I Kleinbasel, efter att man passerat över Mittlere Brücke, har man på höger sida först Reingasse och sedan Utengasse. I dessa kvarter, just öster om brofästet, pågår en stark utveckling av kultur- och nöjesliv tack vare en första fasens gentrifiering och tack vare pritavpersonerna och företagen i IG Rheingasse.

För 10-15 år sedan krävdes det att man trotsade sina föräldrar för att besöka dessa kvarter. Området karaktäriserades då av att det var nedgånget, bråkigt, droger, prostitution och svartklubbar. För fem år sedan, då staden börjat röja upp i dessa stads- och Rhennära kvarter, fanns det ytterst lite som lockade här. Men med baren Concierge och utvecklingen på Rheingasse har det hänt saker snabbt och det sker fortfarande nya spännande saker varje kvartal.

Sedan december 2014 har ett antal invånare och restaurangägare i den delen av Kleinbasel där vi bor gått ihop för att göra området mer attraktivt. Det är ett område som långsamt men tydligt genomgår en utveckling där oansenliga frisörer och märkliga lokaler blir barer, spännande butiker och hippa barberare. Kärnan i initiativen har så här långt koncentreras till Rheingasse och bara sedan vi flyttade till Kleinbasel för 1,5 år sedan har det öppnat minst 2-3 krogar och lika många spännande butiker i området.

Nu när Concierge stängt är vinbaren Consum tillsammans med Fischstubes uteservering mina favoritställen, men det finns gott av trivsel att hitta även på Grenzwert, 8-Bar och Hirscheneck.

Just nu är det enklast att tänka på Adväntsgass och innomhussittningar, men allra härligast är det här sensommarkvällar.

Basel-hat-ein-Advaentsgaessli_article_full.jpg

Annonser

En reaktion på ”Lucka 24: Rheingasse

  1. Ping: Besöksguide, baselkalendern på karta | BaselPappa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s