Kräksjuka

Idag är det torsdag, och trots att det är en dagisdag är lilla L hemma med mej. För andra natten i rad satt uppe lite för sent för att se de sista avsnitten av den fantastiskt ovissa och nervkittlande Netflixserien London Spy. Igår kväll mellan tolv och ett kunde vi höra hur lilla Ls spridda hostningar ersattes av kräk. Snabbt in på toaletten för ett par omgångar till, dusch, värmning, lakansbyte, tvätt etcetera.

Det är gulligt och hjärtskärande att prata med små barn som står nästan nakna och skakar efter nattliga kräkattacker. Där kan det ofta infinna sej ett lugn, ett mod och en lillgammalhet mitt i utsattheten och misären man nästan inte kan uppleva någon annanstans.

Efter det blev det bara en omgång kräk till innan vi kunde lägga oss och sova den där oroliga föräldra-ytsömnen. Men resten av natten blev lugn och kräkfri och trots att det var en ovanlig morgon kom både Jennie och LG iväg i tid till sina respektive sysslor. Kvar hemma är lilla L och jag med ändrade planer. Men det viktigaste är att vi är friska och även om L är trött och medtagen så är hon redan på väg åt rätt håll. Hon har ätit både yoghurt och rostat bröd på förmiddagen och sov sedan en stund före lunchtid. Jag tror hon kommer vara frisk redan imorgon.

När vi flyttade till Basel var vi väldigt sjuka i början. Första månaden var hela familjen sängliggande och sjuka i olika omgångar och utöver att Jennie var tvungen att stanna hemma ett par dagar sin första vecka på jobbet så tvingades vi tacka nej till inbjudningar vi fick av ett par nya och nygamla bekantskaper.

Min uppfattning är nog att vi var sjukare de första 15 månaderna här än vi varit tidigare eller senare, men nu var det länge sedan vi var tvungna att ändra våra planer på grund av sjukdom. Det känns verkligen bra.

Ikväll skall vi se upplösningen av London Spy och imorgon kanske vi kan leka lite i snön som kommit under dagen.

IMG_9546.JPG

Selfie med två rätt uttråkade i soffan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s