Jul och nyår i Sverige (del 2)

Om julen var lite rörig så var mellandagarna inledningsvis desto lugnare. Juldagen och annandagen spenderades som sej bör i maklig takt med att äta rester, julgodis och nötter, gå på promenader och titta på jul-TV. På grund av hotande storm sköt vi upp den planerade östsvenska resan till den 28:e, men på grund av sjukdom höll den på att inte bli av alls. Men istället för att ställa in bokade vi in oss på hotell i Nyköping.

Nyköping och Normlösa

Den 28:e december hälsade vi på fina familjen Nordenskjöld innan vi på kvällen reste mot Nyköping. Vi, jag och Jennie, hade nog hoppats att barnen skulle vara trötta efter lek hos Nordenskjölds och somna gott efter stopp för mat i Ulricehamn. Men nu blev det inte riktigt så, utan det dröjde förbi Linköping innan båda barnen sov lugnt. Vid 22-tiden kunde vi checka in på Hotell Kompaniet i Nyköping.

Vi hade två mål med besöket i Nyköping, det var dels att träffa Roger & Kristina och dels träffa Jennies farfar Olle, gammelfarfar som vi kallar honom (det går att diskutera). Tyvärr var Jennies pappa Roger sjuk med feber när vi passerade vid förmiddagen den 29:e. Vi fikade och bytte julklappar men Roger var inte att känna igen. Han satt med en stund, men fick lämna oss andra febersvettig efter en kort stund. Barnen julpysslade lite innan vi gav oss av för att hälsa på gammelfarfar som bor en halv kilometer bort.

Hos Olle blev det fika med prinsesstårta, prat om vardagen i Basel och historier ur Olles liv. Som vanligt. Vi pratade USA-resor, helikoptrar, militärminnen etcetera. Allt med Medinsk exakt datumkänsla. Sedan tog barnen över showen med skrattig och ljudlig lek i vardagsrummet. Det fick Olle på uppenbart bättre humör. Vi tittade på lite bilder av släktingar och tog, efter visst besvär, en egen bild.

img_0489img_1214

Tillbaks hos Roger och Kristina gjorde Roger ett nytt försök att vara med, men somnade denna gång i sin nya fåtölj. Vi andra åt pizzamiddag och småpratade en dryg timme innan vi gick tillbaks till hotellet där vi tog oss en ganska tidig kväll. Efter fin hotellfrukost dagen efter hann vi göra lite mellandagshandel i Nyköping innan vi träffade Kristina och fikade på Kumlins. Sedan bar det av mot Floda igen.

På vägen västerut gjorde vi vårt obligatoriska stopp hos familjen ”Ström-Ström” i utkanten av Normlösa på Östgötaslätten. Där bor Anna, Jörgen och deras son E som är i LGs ålder. Från att vi kom tills att vi åkte pysslade, lekte och spelade LG med E oavbrutet. Lilla L hade svårt att passa in i lekarna och blev naturligt lite utanför, något katten Gråis gjorde vad hen kunde för att väga upp. Tyvärr blev hann vi inte stanna mycket mer än ett par timmar denna gång innan åter behövde bege oss västerut.

Jul och nyår i Sverige:

Annonser

2 reaktioner på ”Jul och nyår i Sverige (del 2)

  1. Ping: Jul och nyår i Sverige (del 1) | BaselPappa

  2. Ping: Jul och nyår i Sverige (del 3) | BaselPappa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s