Jul och nyår i Sverige (del 3)

Vi var rätt trötta på nyårsaftons morgon efter bilresan dagen innan. Men tack vare bra förberedelser hade vi det inte så stressigt. Efter frukost hade jag och Jennie  till och med tid med en liten shoppingtur innan vi förberedde all packning genom att gå igenom och sortera allt vi skulle ha med oss hem. Packning, julklappar och en del nyshoppat skulle ju få plats.

Nyårsafton

Detta år firade vi nyår med mina föräldrar och på menyn stod:

  • Gratinerad hummer
  • Smördegsinbakad fläskfilé med potatisgratäng, blue cheese-sås och sallad
  • Två sorters glass

Maten smakade alldeles utmärkt. Eftersom jag visste att det skulle bli en lång väg mot midnatt hade jag förberett lite ”samtalsämnen”. Jag hade fått en kul fragesport2017 av Magnus Höij, en frågesport baserad på vilka årsaktuella ämnen som googlats mest och med tillhörande följdfrågor (till exempel: Vad sökte svenska folket mest på under 2016: Syriska inbördeskriget eller Gävlebocken?). Inspirerad av en av mina favoritpoddar Offsides podcast nyårsavsnitt förberedde jag en egen version av Hatten, hatten, lappen (ämnena finns på foto nedan). Det gav oss naturliga samtalsämnen om det gångna året större delen av kvällen. Med fokus på positiva händelser blev det en blandning av individuella händelser, ljusglimtar och glädjestunder som blandades med mer generella negativa minnen av döda konstnärer, konservatism i Europa och USA samt världskonflikter och dess konsekvenser.

En av de tidiga lapparna genererade en diskussion om musik som ledde till att Jennie skapade en spellista för kvällen bestående av våra fem favoritlåtar. Det blev en intressant blandning vi lyssnade på fram till midnatt. Vid midnatt blev det bubbel och fyrverkerier från första parkett i Floda ihop med mammas och pappas grannar och sedan lite eftersnack innan man kom isäng lite efter 01.

Nyårsdagen började, tack vare ställd klocka, med frukost vid 8:30 varefter jag packade väskorna, vi åt lite pytt-i-panna till lunch och satte oss i bilen mot Landvetter redan innan Ivanhoe hade börjat. Vid 20-tiden var vi välbehållet, men väldigt trötta framme i Basel.

Det har blivit en del godisätande och alkoholdrickande över helgerna, men som Helene Odenjung uttryckte det på Facebook (fritt ur minnet): Det är inte vad man sätter i sej mellan Jul och Nyår som är avgörande, det är vad du äter och hur mycket du rör dej mellan Nyår och Jul.

Jul och nyår i Sverige:

 

img_0514img_0517

Annonser

2 reaktioner på ”Jul och nyår i Sverige (del 3)

  1. Ping: Jul och nyår i Sverige (del 2) | BaselPappa

  2. Ping: Jul och nyår i Sverige (del 1) | BaselPappa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s