VABruari i Basel

Igår, på den sista dagen på LG andra penicillinkur mot scharlakansfeber ringde dom från dagis. L har slagit sej och bitit igenom underläppen när hon gled av en stol och slog munnen mot en bordskant. Ymnigt med blod och tårar.

Det är märkligt hur sjuka vi varit i januari-februari sedan vi flyttade till Basel. Det slår inte fel. Mitten av januari till mitten av februari frekventerar vi Dr Gordon och får barnen undersökta och medicin utskriven. Men det är inte bara våra barn. Undervisningen går på lite decimerad hastighet på grund av att det är så många barn som är sjuka och borta från skolan.

LG var inte ett speciellt lugnt och försiktigt barn. Genomsnittligt livlig, men en fäbless för att klättra. Kanske hade hon bra koordination eller bra förmåga att bedöma risker, jag vet inte. Men hon slog sej nästan aldrig som liten (sedan, för 1,5 år sedan slog hon sej ju mer rejält).

Med lilla L är det annorlunda. Hon tycks vara väsentligt mer otursförföljd i vardagen. Möjligen är hon lite vildare än sin syster, möjligen något sämre koordinationsförmåga, inte sällan går hon framåt och tittar åt ett annat håll. Fläskläppar, klämsår och rejäla bulor och blåmärken hör till vardagen och två gånger har vi fått åka till barnakuten efter att hon glidit av stolar och slagit ansiktet i bord.

Igår eftermiddag kom jag hem till lägenheten efter att ha mött upp Jennie och Lilla L på Basels barnsjukhus. Lisen var inledningsvis lite spak men piggnade snart till och blev sitt vanliga jag. Dom tvättade rent såret, kände på tänderna och kontrollerade hjärnskakningssymptom innan dom skickade hem oss. Sedan åt lilla L rejält, sov lite längre än vanligt över lunch och är helt utom fara.

Idag är allt som det skall vara. L är på dagis och LG är i skolan.

IMG_5309.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s