På semester

Jag sitter på vårt hotellrum på Cofresi Palm (Lifestyle Holidays Vacation Resort) och väntar på att familjen skall vakna denna lördagmorgon. Jag vet sedan tidigare att mina läsare inte är speciellt intresserade av mitt och familjens resande så detta blir ett kortare inlägg tillika livstecken.

Vi kom hit i lördags kväll (lokal tid) tillsammans med en av våra två väskor. Den andra väskan kom på måndag eftermiddag. Sedan dess har det varit bra, om än inledningsvis lite blandat väder. Tack vare fina temperaturer har det dock varit njutbart varje dag. Vi bor på en stor all-inclusive-resort, på ett semesterhotell med typisk karibisk standard och spenderar dagarna på stranden eller vid någon av resortens pooler. En lugn tillvaro där vi tränar på att slappna av och göra så lite som möjligt. Bortanför familjemys, läsning, pyssel, podcastlyssnande och ätande.

Tillvaron här skiljer sej från tidigare erfarenheter vi har av liknande ställen främst på två sätt: VIP-stämningen och den medelålders fyllenivån (bland högljudda kanadensare). Jag tänkte återkomma i båda dessa ämnen, men låt mej bara först understryka att vi lätt undviker dessa båda mindre lustiga situationer genom val av var vi spenderar våra dagar. Vi har hittat vår egen favoritplats på stranden nära en pool, en bar och en restaurang.
Redan lördag idag som sagt och dagarna går snabbare än man tror. Redan nu på tisdag är det dags att vända kosan hemåt, mot Europa, Basel och en spännande vår. Men först: frukost och en dag i solen och saltvattnet. Idag och ett par dagar till.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s