Om oss

Jag heter Jonas Medin och den 30/01/2015 flyttade jag och min familj till Basel i Schweiz.

Familjen består utöver mej av min fru Jennie och våra två flickor: LG född sommaren 2006 och L född våren 2014.  Jennie är den som blivit rekryterad till ett jobb på ett av de stora läkemedelsföretagen här i Basel.

Inledningsvis kommer jag vara ledig och hemma med vår yngsta dotter men målet är att sedan ta sej in på den Schweiziska arbetsmarknaden.

I sinom tid skall jag skriva lite mer om mej här.

 

 

 

7 reaktioner på ”Om oss

  1. Hej. Har med stor interesse læst din blog. Vi står i en lignende situation . Vi flytter fra Danmark til Basel . Min mand 1/2 og min datter og jeg 1/7. Har i nogle tips i forhold til internet og mobil abonnement?

    Gilla

    • Välkomna till Basel! Mobilabonnemang beror på till vad och hur mycket man använder sin telefon. Innan man har uppehållstillstånd tror jag Sunrise har ett bra kontantkort när man sedan har uppehållstillståndet har Migros ett bra budgetalternativ.
      Internetuppkoppling beror på var/hur man bor. Där vi bor kan man bara ha Cablecom, Swisscom och Sunrise.

      Gilla

  2. Hej igen!
    Nu nærmer flytningen fra Danmark . Vi har lejet lejlighed i Erlenmatt.vi valgte sunrice til internett. endnu et spørgsmål: har I noget kendskab til Specialtandlæge ? Min datter er i gang med tandregulering som hun skal fortsætte i Basel. Skal man måske have særlig forsikring?
    Glæder mig til nye indlæg fra dig der ikke kun handler om fodboldt 😀

    Gillad av 1 person

    • Ha-ha. Efter play-off mellan Sverige och Danmark verkar det som de flesta av mina danska vänners intresse för fotboll minskat väsentligt 😉

      Vi bodde också våra första månader på Erlenmatt. Fräscht och en bra start tror jag.

      Jag föreslår att ni ser till att få med så mycket material ni kan från er danska tandläkare och att ni skaffar en god tandförsäkring i samband med att vi flyttar hit. Vår dotter hade en sorts tandställning (lös gom) när vi kom hit men tandläkaren vi träffat här har gett LG en fast tandställning. Första tandläkaren vi träffade kändes inte bra, men den vi har nu, är mycket bra! Jag delar gärna med mej av den kontakten.

      Gilla

  3. Hej det var jättekul att läsa din blogg. Glömde nästan hur jag hittade den. Kinderspital var ordet. Den var för länge sedan vid det stället där nog skyskrapan ligger numera.eller inte långt därifrån. Hur som helst jag har varit där med min egen lång barndoms historia. Jag har glömt varför jag sökte på det på google. Men hur som helst fastnade jag på din blogg. Den var jättekul att läsa och jag kände igen mig fast tvärtom. Jag flyttade 1986 från Basel till Göteborg, Så just det. jag kunde lätt föreställa mig vad du pratar om till min glädje. Din blogg gjorde min dag 🙂 Tack så mycket!!

    Gilla

Lämna en kommentar